De avonden

De avonden

HET EERSTE UUR

Gesproken uitzicht van George Coppens, uitgever in Amsterdam

Er moet wat gebeuren. Culturele actualiteit.
Anton de Goede in gesprek met parlementariër Fadime Orgü (VVD) over de toekomst van de publieke omroep. Een van de vragen zal zijn: waar moet een programma als De Avonden (over cultuur, met een beperkte luisterdichtheid) in de toekomst te beluisteren zijn?


Mijn muziek. Wouter Pleijsier praat met de schrijver Oek de Jong over Le Quatuor pour la Fin du Temps van Olivier Messiaen.

Een gesprek met een luisteraar. Vanavond is dat Pieter Waterdrinker.

HET TWEEDE UUR

Opspraak.
Vandaag stond er weer es iets over in sommige kranten, in de Volkskrant bijvoorbeeld een kort bericht: "Drie schilderijen gaan terug naar de joodse eigenaren".
Het nieuws: Uit de Nederlandse Kunstbezit-collectie worden drie schilderijen terug gegeven aan de erfgenamen van de joodse eigenaren die ze tijdens de Tweede Wereldoorlog moesten afstaan.
Hoe zit het met die schilderijen die worden beheerd door het Rijk en die in de bezettingsjaren werden geroofd door de Duitsers? En: Hoe kan het zijn dat deze kwesties nu nog altijd niet zijn afgewikkeld?
Anton de Goede in gesprek met kunsthistorica Helen Schretlen over de teruggave van roofkunst na 1945.

De wijde blik. Radiokunst door Mat Wijn

Armeno Alberts bericht over de wondere wereld van de geluidskunst, het electro akoestische panorama, de ars acustica en andere klinkende curiosa. Vandaag hoort U o.a. over het nummer Enamorados van en door Gustavo Lamas. Van de CD, Electronische Musij aus Buenos Aires. Uitgebracht op het label Traum

HET DERDE UUR

De documentaire. HABEMUS PAPAM
Sneller dan gedacht, sneller dan ooit heeft paus Johannes Paulus II een opvolger gevonden in de Duitse kardinaal Joseph Ratzinger, die als Benedictus 16 de geschiedenis ingaat.
Twee jaar geleden gidste Klaas Vos collega Ger Jochems door het Rome van de Heilige Vaders, voerde hem langs de belangrijkste kerken en vertelde hem de meest kleurrijke verhalen over en rond even kleurrijke pausen. En u kunt daar nu opnieuw weer van mee genieten.

Het geluid van Nederland. Peter te Nuyl in de archieven van Hilversum.

De eerste bladzij. Eerste pagina van een nieuw boek. voorgelezen door Wim Brands.
" Kamermuziek of de weg naar de onverschilligheid" een gedichtenbundel van Wouter Godijn uitgebracht door uitgeverij Contact

advertentie