De avonden

De avonden

HET EERSTE UUR

Gesproken uitzicht van Niels de Jager, student journalistiek in Gouda

Er moet wat gebeuren. Culturele actualiteit. Anton de Goede in gesprek met het Tweede Kamerlid Bert Bakker (D66) over de toekomst van de publieke radio.

Mijn muziek. Wouter Pleijsier in gesprek met Johannes van Dam over zijn favoriete muziek o.a. Die Zauberflöte van W.A. Mozart.

HET TWEEDE UUR

Opspraak. Anton de Goede in culturele zaken.
Anton de Goede bezoekt het uitgevershuis Castrum Peregrini te Amsterdam, ooit het onderduikadres van de wonderlijke schrijver en uitgever Wolfgang Frommel (1902-1986). Te horen de schrijver Karel Wasch en uitgever/vertaler Michaël Defuster.

De wijde blik. Radiokunst door Mat Wijn

Armeno Alberts bericht over de wondere wereld van de geluidskunst, het electro akoestische panorama en nog vele andere muzikale curiosa. Vandaag de De compostie “Grand Canyon”van de Amerikaanse komponist / geluidskunstenaar / installatiebouwer Paul DeMarinis; Uitgebacht op de CD Paul DeMarinis
van het label Apollo Records, Nr: ACD 039514.

HET DERDE UUR

De dood heeft mij een aanzoek gedaan.
Documentaire van Wim Vangrootloon over de op 22 mei 1997 overleden Belgische dichter Herman de Coninck. Eerder uitgezonden door de VRT en nu herhaald in kader van uitwisseling VPRO en VRT.

Het geluid van Nederland. Peter te Nuyl in de archieven van Hilversum.

Eerste pagina van een nieuw boek voorgelezen door Wim Brands.
Blauw Bloed, een roman van Binnert de Beaufort. Uitgeverij Prometheus

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De avonden (do) 12 mei 2005 uur 3

vanaf 02:00:00

advertentie