De avonden

De avonden

EERSTE UUR

‘Gesproken uitzicht’ van Anthonia van Rappard, galeriehoudster in Den Haag.

'Er Moet Wat Gebeuren': een gesprek met mediahistoricus Huub Wijfjes die een sterke publieke omroep bepleit. Wat is er mis met John de Mol?

‘Ingekomen post’. De schrijfster Ellen de Vries over haar boek 'Suriname na de binnenlandse oorlog'. In het bijzonder over de weinig bekende moorden in 1986 in het dorpje Moiwana waar 40 vrouwen, kinderen en bejaarden omkwamen door toedoen van de militairen.

Mijn muziek. Wouter Pleijsier in gesprek met de dichteres Maria van Daalen over haar favoriete muziek.

TWEEDE UUR

In ‘Opspraak’ vanavond - ter gelegenheid van de Maand van het Spannende Boek - een ontmoeting met vertaalster en Griekenland-kenner Noortje Pelgrim over het werk van de Griekse thriller-auteur Petros Markaris waarin de vriendjespolitiek in Griekenland, onder meer bij de commerciële omroepen, een prominente rol speelt.

‘De wijde blik’. Radiokunst door Mat Wijn.

Armeno Alberts over ‘Water Gong’ van de componist Annea Lockwood,
uitgebracht op de cd The Glass World.

DERDE UUR

‘De documenntaire’. "Geangageerd uitgeven". Van alle literaire uitgeverijen in Nederland is uitgeverij De Geus wellicht het meest betrokken bij wat er in de wereld aan de hand is. Meer dan wie ook streeft uitgever Eric Visser naar een gelijkwaardige verhouding tussen Allochtone en Autochtone auteurs, en naar een evenwicht in mannelijke en vrouwelijke schrijvers. Inmiddels bestaat er een indrukwekkend fonds van schrijvers uit alle windrichtingen. Een documentaire van Michael Jansen.

‘Het geluid van Nederland’. Peter te Nuyl in de archieven van Hilversum.

‘De eerste pagina’ van een nieuw boek. 'Frans van Cauwelaer 1923-1932 Schepper van Nederlandstalig Vlaanderen' van Lode Wils;
Uitgeverij Houtekiet.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De avonden (do) 02 jun 2005 uur 3

vanaf 02:00:00

advertentie