De avonden

De avonden

EERSTE UUR

‘Gesproken uitzicht’ van Imca Marina, zangeres te Midwolda.

‘Gerard Reve, In Herinneringen’. Anton de Goede in gesprek met de journalist Tom Rooduijn, auteur van het in 2002 verschenen boek 'Revelaties'. Hierin beschrijft hij de ontmoetingen die hij sinds 1975 had met Gerard Reve.

‘Ingekomen post’. De dichter en acteur Ramsey Nasr over zijn stadsdichterschap van de stad Antwerpen en dan met name over zijn gedicht 'Het huis van honing en melk' over de praktijk van het huisjesmelken.

Mijn muziek. Wouter Pleijsier praat met de architect Pi de Bruijn (bekend van o.a. de nieuwbouw van de Tweede Kamer en de zijvleugel van het Amsterdamse Concertgebouw, en momenteel onder meer supervisor van de Zuidas te Amsterdam en de de "vuurwerk-rampwijk" in Enschede) over zijn favoriete muziek.

TWEEDE UUR

'Opspraak': Anton de Goede laat een zeldzaam archiefstuk horen. De schrijver Bob den Uyl (1930-1992) interviewt de zangeres Marie-Cecile Moerdijk, op een opname uit 1991. Aangetroffen en geintroduceerd door Den Uyl-biograaf Nico Keuning.

‘De wijde blik’. Radiokunst door Mat Wijn.

Armeno Alberts over ‘Dag’, een compositie van Luiz Yudo, de Braziliaanse autodidactische komponist, die al jaren woont en werkt in Amsterdam.

DERDE UUR

‘De documentaire’. Een digitaal drama: Steeds meer zaken worden gedaan met een computer, thuis en op het werk. Maar de computer is nog steeds onbetrouwbaar, hij loopt vast en bestanden raken kwijt. Soms lijkt het te spoken in het apparaat dat zo'n prominente rol speelt in ons leven. De computer doet maar wat, zeker als hij aangesloten is op het internet, zo ervaren veel computergebruikers het.
In 'Een digitaal drama' zoeken computergebruikers en leveranciers van digitale producten en diensten, naar een oplossing voor dit probleem.
Een documentaire van Peter Kroon.

‘Het geluid van Nederland’. Peter te Nuyl in de archieven van Hilversum.

‘De eerste pagina’ van een nieuw boek. 'Het sexleven van kannibalen' van Maarten Troost. Non-fictie, Vassallucci.

advertentie