De avonden

De avonden

EERSTE UUR

Gesproken uitzicht van Bert Hummel, boekbinder in Echten. Hij organiseert in het zomerseizoen elke maand een boekenmarkt en de laatste van dit seizoen is op zondag 25 september.

Er moet wat gebeuren. De vioolbouwer Bas Maas over de tweede Fiddle Race (16 tot en met 18 september in Amsterdam), waarbij vier teams in 24 uur een goede viool moeten bouwen.

Over film: Lotje IJzermans praat met mensen uit de Nederlandse filmwereld over het ambacht 'film-maken'. Deze keer met regisseur Nanouk Leopold. Haar film Guernsey, die momenteel in de bioscoop draait, werd afgelopen voorjaar geselecteerd voor het prestigieuze filmfestival in Cannes.

Ingekomen post van de choreografe Anouk van Dijk over de door haar ontwikklede 'counter-techniek' en de dansvoorstelling Heads die op zaterdag 17 september in de Rotterdamse Schouwburg in première gaat.

TWEEDE UUR

Opspraak. Een gesprek met Ronald de Leeuw, directeur van het Rijksmuseum in Amsterdam die zal reageren op het klemmende beroep van kunsthistorici en museumdirecteuren als Rijksmuseum af te zien van het verzamelen van 20ste eeuwse kunst.

Wijde Blik. Radiokunst door Mat Wijn.

Armeno Alberts over een fragment uit Ouroboros van Zorch (Gwyo Zepix & Basil Brooks). Zorch is een synthesizerband uit de jaren tachtig. Zij bespelen het volledige arsenaal aan EMS Synthesizers.

DERDE UUR

De documentaire. ‘CAMBIATA EN VIBRATO’ van Michael Jansen. Over het fenomeen van de Altus, ofwel de jonge countertenor. Centraal staat de 18 jarige Oscar Verhaar die al sinds zijn kindertijd zijn toehoorders verrast met zijn bijzondere tembre, en hen niet zelden tot tranen beweegt.

Het geluid van Nederland - Peter te Nuyl in de geluidsarchieven van Hilversum.

De eerste pagina' van een nieuw boek. 'Nummer3', roman van Lia Tilon. Over een blinde beeldhouwer. Uitgeverij De Arbeiderspers.

advertentie