De avonden

De avonden

EERSTE UUR

Gesproken uitzicht van Dirk Oost, sluiswachter in Hoogeveen.

Er moet wat gebeuren: een gesprek met Ann Demeester over de Kunst-Biennale in Istanbul die daar tot 30 oktober wordt gehouden.

Over film: Lotje IJzermans praat over het ambacht film maken, met wekelijks een andere speler uit de Nederlandse filmwereld. Deze keer met Stienette Bosklopper, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Speelfilmproducenten.

TWEEDE UUR

In Opspraak een gesprek met advocate Els Swaab, voorzitter van de Stichting Democratie en Media die onlangs bekend maakte het Amsterdamse debatcentrum De Balie financieel te gaan helpen.

Wijde Blik. Radiokunst door Mat Wijn.

Armeno Alberts over Kyrie (uit de Messe de Liverpool) van Pierre Henry. Uitgevoerd door Jacques Spacagne. Pierre Henry is samen met Pierre Scheaffer de grondlegger van de GRM, de Groupe de Recherche Musicale. CD: Pierre Henry; label: Mantra.

DERDE UUR

De documentaire. ‘Janna’s tas’. Na de beruchte kwartfinale Nederland-Tsjechie, tijdens het Europees kampioenschap voetbal vorig jaar in Portugal, raakt Janna gewond. Onderwewg naar huis van een avondje voetbal kijken wordt ze van haar fiets getrokken en op gewelddadige wijze beroofd van haar tas. Janna's tas is een programma over de impact van straatroof en de achtergrond van een vermoedelijke dader. Een documentaire van Catherine van Campen. Techniek Alfred Koster.

Portret met puisten: schilderijen van Rembrandt van Rijn hebben er last van, maar ook Vermeer en Van Gogh komen er niet onderuit. Veel schilderijen van oude meesters verkleuren, rood wordt bruin of zwart en soms ontstaan er puistjes op het oppervlak. Chemicus Katrien Keune, werkzaam aan het natuurkundig instituut Amolf, legde de schilderijen onder een hele reeks microscopen en ontdekte wat er in de afgelopen eeuwen is misgegaan. Een kort verslag van Jolie Jacobs.

Het geluid van Nederland. Peter te Nuyl in de geluidsarchieven van Hilversum.

De eerste pagina' van een nieuw boek. ‘Bodemdaling’, gedichten van Rouke van der Hoek. Uitgeverij Atlas.

advertentie