De Avonden

De Avonden

EERSTE UUR

Een gesproken uitzicht door André Zentjens, horecaman uit het Limburgse Kessel.

"Er moet wat gebeuren": Anton de Goede heeft schrijver/journalist Wim Zaal aan de telefoon over zijn oude werkgever Elsevier. Het opinieblad Elsevier bestaat vandaag namelijk 60 jaar.

Over Film.
Lotje IJzermans voert een persoonlijk gesprek over het ambacht film maken. Vandaag laat zij Mischa Kamp aan het woord, de regisseur van de nu al succesvolle jeugdfilm "Het Paard van Sinterklaas".


TWEEDE UUR

Opspraak.
Anton de Goede interviewt Chris Verhoef, hoogleraar Informatica aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hoe afhankelijk is ieder van ons geworden van de informatietechnologie? En hoe is het met onze privacy gesteld?

De wijde blik. Radiokunst door Mat Wijn.

Armeno's muziek:
Amerikaan Joel Chadebe, componeert en ontwikkelt muzieksoftware.
Modalities valt dan ook in de categorie "computermuziek"


DERDE UUR

De documentaire: Schokland
Schokland was een klein eiland in de Zuiderzee. Met de aanleg van de Noord-Oostpolder kwam het op het droge te liggen. Nachtwaker Loosman (Cees Geel) komt voor een klus op Schokland. Maar zijn rustige leven wordt overhoop gegooid als hij de ene nachtmerrie na de andere krijgt. Op zoek naar een verklaring ontdekt hij iets gruwelijks dat zich op het eiland heeft afgespeeld.
Maar: wat is droom en wat is echt?
Een radiothriller van Bente Hamel.

Het Geluid van Nederland. Peter te Nuyl in de archieven van Hilversum.

En we eindigen, zoals elke avond, met een Sprekende Dichter. Dit keer K. Michel, die zijn gedicht "Jong landschap" voordraagt.

advertentie