De Avonden

De Avonden

EERSTE UUR

De Week van het Luisterboek
Deze week leest de schrijver Willem Jan Otten elke dag, dus in vijf lange delen, zijn roman 'Specht en zoon' voor. Het boek, dat inmiddels een elfde druk kent en verkocht is aan grote buitenlandse uitgevers, won dit jaar de Libris Literatuurprijs.
Coproductie met Uitgeverij Van Oorschot.


TWEEDE UUR

Opspraak
Anton de Goede spreekt met fotograaf en verzamelaar Willem Diepraam over de Collectie Diepraam-Kempadoo, die hij onlangs aan het Rijksmuseum verkocht: vierhonderd foto's uit de twintigste eeuw waaronder werk van Brasai, Capa, Cartier-Bresson, Oorthuys en Van der Elsken.

De Wijde Blik
Radiokunst door Mat Wijn.

Podgids
Informatie over podcasting, voor de moderne luisteraar en ervaren internetter. Chris Bajema gaat op zoek gaat naar mooie, vreemde en interessante podcasts.
Suggesties kunnen gemaild worden naar podgids@vpro.nl


DERDE UUR

De documentaire
Met de winnaars van de Prix Italia: het Radiodrama "Radio Noord Suriname" van Gustav Borreman, Leo Knikman en Xander Straat. In "Radio Noord Suriname" onderzoeken de makers 'fictief' de problemen van een postmulticultureel Nederland door een glorieus toekomstperspectief te schetsen van totale versmelting, gedwongen immigratie en schuldbewuste wedergoedmaking.

Het Geluid van Nederland
Peter te Nuyl in de geluidsarchieven van Hilversum.

Waar is Wertheim
De dagsluiting door cabaretier Micha Wertheim

advertentie