De Avonden

De Avonden

EERSTE UUR

Het Gesproken Uitzicht van Celine Slots uit Ootmarsum.

"Er moet wat gebeuren"
Anton de Goede spreekt met beeldend kunstenaar Moritz Ebinger over zijn radio-werk voor de Amsterdamse zender Radio Patapoe.

Over Film
Lotje IJzermans praat elke week met een speler uit de Nederlandse filmwereld over het ambacht film maken. Vanavond interviewt zij Pieter Jan Smit, regisseur van L'AMI HOLLANDAIS - Jef Last & André Gide.
De vriendschap tussen de wereldberoemde Franse schrijver André Gide en de Nederlandse schrijver en communist Jef Last geeft een beeld van het politiek en cultureel klimaat in het Europa van de jaren dertig. Tijdens een reis die ze samen door de Sovjet-Unie maken komt Jef Last onder invloed van de kritische houding van André Gide tot het besef dat het geen zin heeft vast te blijven houden aan een ideaal dat steeds grotere persoonlijke offers eist.
De film wordt vertoond op het IDFA 2005.


TWEEDE UUR

Opspraak
Kunstcriticus Paul Kempers boorde zich in de Amsterdamse kunstuitleen en kwam daar 'onwrikbare verheffingsidealen, kafkaëske subsidieperikelen en zakelijk doortimmerde kunstliefde' tegen. Anton de Goede spreekt met hem.

De Wijde Blik
Radiokunst door Mat Wijn.

Podgids
Informatie over podcasting, voor de moderne luisteraar en ervaren internetter. Chris Bajema gaat op zoek gaat naar mooie, vreemde en interessante podcasts.
Suggesties kunnen gemaild worden naar podgids@vpro.nl


DERDE UUR

De documentaire
"Trots op Stella" van Klaas Vos. Over de passie van een taxichauffeur voor het werk van de vooroorlogse joodse stemkunstenares Stella Fontaine.

Het Geluid van Nederland
Peter te Nuyl in de geluidsarchieven van Hilversum.

Waar is Wertheim
De dagsluiting door cabaretier Micha Wertheim

advertentie