De Avonden

De Avonden

EERSTE UUR

Gesproken Uitzicht van Toon Wegner, kunstschilder en graficus in Orvelte

"Er moet wat gebeuren"
Ton van der Lee, schrijver en filmer in Brazilië, waar hij werkt aan een nieuw boek

Over Film
Vanavond spreekt Lotje IJzermans met Jorien van Nes over haar film 'Leuk voor later', die zondag a.s. wordt uitgezonden op Nederland 3.
Daarna een gesprek met de documentairemaker Erik Willems, die een film heeft geregisseerd over de blind geworden fotograaf Hannes Wallrafen. Deze documentaire, 'Licht en donker', is komende dinsdag 13 december om ca. 23.00 uur te zien op Nederland 3.


TWEEDE UUR

Opspraak
Anton de Goede gaat in gesprek met Astrid Vorstermans van de eenmanszaak Valiz, een nieuwe uitgeverij gespecialiseerd in kunstboeken, en met Jan Dietvorst, organisator van de Beurs van Kleine Uitgevers die komende zondag plaatsvindt in Paradiso, Amsterdam.

De Wijde Blik
Radiokunst door Mat Wijn.

Podgids
Informatie over podcasting, voor de moderne luisteraar en ervaren internetter. Chris Bajema gaat op zoek gaat naar mooie, vreemde en interessante podcasts.
Suggesties kunnen gemaild worden naar podgids@vpro.nl


DERDE UUR

De documentaire "Een goed gesternte" van Klaas Vos, een vervolg op de twee weken geleden uitgezonden documentaire "Trots op Stella".
Het verhaal van Hennie Blok, geboren in 1923 als Hennie Chazan, voor en tijdens de oorlog. Een verhaal van leven in een niet joodse buurt, over uit Duitsland gevluchte in huis opgenomen artiesten, over onderduiken en samenwonen met een NSB-familie.

Het Geluid van Nederland
Peter te Nuyl in de geluidsarchieven van Hilversum.

Waar was Wertheim vandaag?
De dagsluiting door cabaretier Micha Wertheim

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De avonden (do) 08 dec 2005 uur 3

vanaf 02:00:00

advertentie