De Avonden

De Avonden

EERSTE UUR

Over Film
Lotje IJzermans praat elke week met een speler uit de Nederlandse filmwereld over het ambacht film maken.
Vanavond een debat over 'De Artistieke Film In Nederland', onder leiding van Ronald Ockhuysen (De Volkskrant). Zonder te vervallen in een litanie over geld, praten diverse betrokkenen over de huidige gang van zaken, en wat er veranderd zou moeten worden om de productie en het niveau van de Artistieke Film in Nederland te verbeteren.
Met medewerking van de regisseurs Simone van Dusseldorp en Eddy Terstal, de intendant voor de kunstzinnige film van het Filmfonds Mart Dominicus, Ido Abram van het Binger Instituut en Frans van Gestel van Motel Films.


TWEEDE UUR

De Wereld volgens Ewald Vanvugt
Anton de Goede praat met Ewald Vanvugt, de in 1943 geboren schrijver die zich al decennia lang bezighoudt met de koloniale geschiedenis van Nederland. Zijn studies vatte hij samen in het boek 'Zwartboek van Nederland overzee: wat iedere Nederlander moet weten'. Vanavond het eerste van twee delen.

De Wijde Blik
Radiokunst door Mat Wijn.

Podgids
Informatie over podcasting, voor de moderne luisteraar en ervaren internetter. Chris Bajema gaat op zoek gaat naar mooie, vreemde en interessante podcasts.


DERDE UUR

De documentaire: 'Het Foto-Album van Alexandra'
Vandaag een documentaire, gemaakt door de Boeddhistische Omroep, over de Franse ontdekkingsreizigster Alexandra David-Neel. Zij leefde van 1868 tot 1969 en bracht ruim 25 jaar van haar leven in het Verre Oosten door. In 'Het Foto-Album van Alexandra' is Peter Blok de verteller en Shireen Strooker speelt de rol van Alexandra.

advertentie