De avonden

De avonden

EERSTE UUR

‘Gesproken uitzicht’ van Jan Olthaar, vm. secretaris Landbouwschap Noord Holland, in Vorden.

‘Luna express’. Wouter Pleijsier verbindt poëzie en muziek. Vandaag onder meer poëzie van Francesco Petrarca, voorgedragen door Moro Silo.

En in de 'Levende Dichters Almanak' Barney Agerbeek met het gedicht 'En plotseling beweeg je' uit zijn bundel ‘Elke dag is zondag’.

TWEEDE UUR

‘Archief W. F. Hermans’. 13-delige serie, waarvan deel 10 t/m 13 vallen in de miniserie ‘Laatste gesprekken met Hermans’. Deel 4: W.F. Hermans igm. Freddy de Vree in 1983 over zijn eigen gedichten en zijn poëzievertalingen.

Armeno Alberts over ‘Schizofonia’, een compositie van de Nederlandse componiste en dichteres Rosalie Hirs.

DERDE UUR

‘Het beeldende kunsthalfuur’. Famke Backx, Job Janssen en Adriaan van der Ploeg zijn drie van de achttien studenten fotografie aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving Sint Joost in Breda die vanmiddag, na vier jaar studie, het diploma in ontvangst mochten nemen. L.J.A.D. Creyghton praat met hen over ondermeer Lolita's, femme fatales, dolgedraaide managers en vliegende nazi's, brancards, de kleur van bloed, werkelijkheid en fictie, kritiek en beoordelingen, de persoonlijke ontwikkeling, het dagboek dat niet meer werd beschreven en over het nut van 'de naakte man op maandag'.

‘De muziek van Louis Lehmann’ over de Amerikaanse componist en piano-virtuoso Louis Moreau Got-tschalk (1829-1869).

‘De eerste pagina’ van een nieuw boek. 'I heard you paint houses' van Charles Brandt.
Non-fictie; Vassallucci.

advertentie