De avonden

De avonden

EERSTE UUR

Gesproken uitzicht van Kees van den Nieuwenhof, economieleraar in Zaltbommel.

Jos Wassink praat met de fysicus Ad Lagendijk. Moderne natuurkunde lijkt tegen elke intuitie in te gaan, maar niet voor Lagendijk.

In de Levende Dichters Almanak ditmaal Dan Falck over het gedicht Adagio D956. Met dit gedicht behoorde hij dit voorjaar tot de winnaars van de VU-podium Poëzieprijs. Twee van zijn gedichten zijn in druk is verschenen en nu te vinden in de bundel Tegen beter weten 6, een uitgave van de Vrije Universiteit te Amsterdam en in ieder geval verkrijgbaar bij de VU-Boekhandel in Amsterdam.

TWEEDE UUR

De droomhandel
Roel Bentz van den Berg, Manon Uphoff en Thomas Verbogt bespreken:
De roman Stralende dagen (Specimen Days) van de Amerikaanse schrijver Michael Cunningham, vertaald door Peter Abelsen.
De documentaire Darwin's Nightmare van de Oostenrijkse regisseur Hubert Sauper.
De nieuwe CD van de Rolling Stones A bigger bang.

Armeno Alberts over Drone, een compositie van Rob Sweere. Rob Sweere is beeldend kunstenaar en geluidskunstenaar. Drone is gemaakt voor een reuzen hoorn, waar de toeschouwer in kan zitten.

DERDE UUR

Het beeldend kunsthalfuur. Annemiek Overbeek in gesprek met de fotograaf Han Singels over de rol van koeien in de Nederlandse schilderkunst en fotografie.

Berend Dubbe brengt in de eerste aflevering van zijn nieuwe serie over muziek een kort portret van de onlangs overleden Robert Moog, die een grote rol speelde in de ontwikkeling en verspreiding van de synthesizer.

De eerste pagina' van een nieuw boek, gelezen door Wim Brands. De dichtbundel Halverwege van Rick de Leeuw; Uitgeverij: Nijgh & van Ditmar

advertentie