De Avonden

De Avonden

EERSTE UUR

Het Gesproken Uitzicht van Ruud Ronteltap, journalist in Den Haag.

Maartje Somers praat over terrorisme in de kunst met Martijn Meijer, filosoof, medewerker van NRC Handelsblad en schrijver van een boek over de schrijver-moordenaar Klinkhamer. In zijn romandebuut Arthur's Apocalyps is een rol weggelegd voor een Timothy McVeigh-achtige aanslag.

VPRO' s Levende Dichters Almanak
De dichter Victor Schiferli buigt zich met Anton de Goede over een gedicht uit zijn bundel 'Verdwenen Obers'.


TWEEDE UUR

De Droomhandel
Roel Bentz van den Berg bespreekt samen met Ronald Ockhuizen en Dirk van Weelden:
- de roman " Explorers of the new century" van Magnus Mills
- de cd "Tanglewood" van The Silver Jews
- de animatiefilm Tim Burton's Corpse Bride, van Tim Burton

De Podgids
Informatie over podcasting, voor de moderne luisteraar en ervaren internetter. Chris Bajema gaat op zoek gaat naar mooie, vreemde en interessante podcasts.
Suggesties kunnen gemaild worden naar podgids@vpro.nl


DERDE UUR

Het Beeldende Kunsthalfuur.
L.J.A.D. Creyghton bezoekt fotografe Rineke Dijkstra, naar aanleiding van haar overzichtstentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam.

De muziek van Berend Dubbe en Gert Jan Blom: Covers die het daglicht niet kunnen verdragen. Een micro-special over het wonderbaarlijke oeuvre van Jonathan & Darlene Edwards, de 'alter-ego's' van pianist, arrangeur Paul Weston en zijn vrouw, zangeres Jo Stafford. Wat ooit begon als een act op feestjes van vrienden en bekenden, mondde in de jaren 50 en 60 uit in serie langspeelplaten vol met muzikale waanzin van hoog kaliber.

De Sprekende Dichter van vanavond is Eva Gerlach en zij draagt haar gedicht 'Dochter' voor.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De illusie van heroïek

vanaf 00:14:38

Maartje Somers praat met Martijn Meijer over terrorisme in het leven en de kunst. ‘De voorbereiding van zo’n aanslag heeft een bepaalde lulligheid.’

Levende Dichters Almanak: Victor Schiferli

vanaf 00:42:30

De dichter Victor Schiferli buigt zich met Anton de Goede over een gedicht uit zijn bundel 'Verdwenen Obers'.

De Droomhandel: Magnus Mills' "Explorers of the new century"

vanaf 01:03:21

Roel Bentz van den Berg bespreekt in De Droomhandel samen met Ronald Ockhuizen en Dirk van Weelden de roman " Explorers of the new century" van Magnus Mills

De avonden (vr) 04 nov 2005 uur 3

vanaf 02:00:00

L.J.A.D. Creyghton bezoekt Rineke Dijkstra

vanaf 02:03:22

Een gesprek n.a.v de overzichtstentoonstelling 'Rineke Dijkstra. Portretten' in het Stedelijk Museum in Amsterdam, de eerste keer dat het werk van deze internationaal succesvolle fotografe in een brede samenhang in ons land wordt vertoond. Collega-fotograaf en medewerker van het Beeldende Kunsthalfuur L.J.A.D. Creyhgton gaat met Rineke Dijkstra in gesprek. Een gesprek dat ons via de beroemde strandfoto's voert naar het laatste werk dat ze deze zomer maakte in het Amsterdamse Vondelpark. Dijkstra heeft eigenlijk sinds ze fotografeert, vanaf de jaren '80, altijd portretten gemaakt. Ze kreeg les van o.a. Hans Aarsman en Anton Beeke. Haar werk heeft een duidelijke signatuur: een sobere achtergrond, frontaal gefotografeerd, met de nadruk altijd op de figuur.

Sprekende Dichter: Eva Gerlach

vanaf 02:56:03

Gerlach draagt haar gedicht 'Dochter' voor

advertentie