geen titel

geen titel

Egypte demonstreert tegen één jaar Morsi  
Tienduizenden Egyptenaren gingen vandaag de straat op om te demonstreren tegen hun nieuwe president, Mohamed Morsi, van de Moslimbroeders. Vandaag is hij preceis een jaar in functie. Egypte is sinds de Arabische lente in een diepe economische crisis beland. We praten erover met Koert Debeuf, vertegenwoordiger van de EU-Liberalen in Caïro en Samira Minetti, docent in Caïro.
Op bezoek bij Pussy Riot
Sinds vorig jaar zitten twee leden van de Russische Punkband Pussy Riot in een werkkamp in de binnenlanden van Rusland. Veroordeeld omdat ze op het altaar van Ruslands meest heilige kerk een lied zongen dat de innige verhouding tussen de Russische president Vladimir Poetin en de Orthodoxe-Kerk bekritiseerde. Floris Akkerman bezocht het gebied waar een van de zangeressen gevangen zit.
Reportage: Chinezen redden Cyprus
Cyprus verkeert net als de meeste Zuid-Europese landen in een ernstige financiële crisis. Behalve op postbusfirma's en toerisme draaide de economie van Cyprus grotendeels op onroerend goed. Maar die markt is nu dus helemaal ingestort. Daar hebben ze wat opgevonden: De Chinezen moeten Cyprus redden. Ze worden aangespoord onroerend goed kopen, en dan krijgen ze een verblijfsvergunning cadeau. Een reportage van Ellen van Dalen.
Kroatie: nieuwste EU-lidstaat
Kroatië wordt op 1 juli officieel lid van de Europese Unie. Correspondent Mitra Nazar is bij de eerste ceremonie en peilt of de Kroaten wel blij zijn met deze toetreding.
Bezuinigingen op Defensie
In tijden van crisis bezuinigen Europese landen ook op defensie. Alle bezuinigingsrondes worden nationaal uitgevoerd zonder coordinatie met Europese partners, terwijl de noodzaak voor een gezamenlijke Europese defensie alleen maar groeit. Daarover praten we met oud-minister van defensie Joris Voorhoeve.

Dit fragment is onderdeel van

Bureau Buitenland

Sinds vorig jaar zitten ze in een werkkamp in de binnenlanden van Rusland: leden van de Russische punkband Pussy Riot. Floris Akkerman bezocht het gebied waar de anti-Poetinzangeressen gevangen zitten. Cyprus verkeert net als de meeste Zuid-Europese landen in een ernstige financiële crisis. Om de onroerend goed markt op te krikken, krijgen buitenlandse investeerders verblijfsvergunningen. Een reportage van Ellen van Dalen vanaf Cyprus. In deze tijd van crisis bezuinigen Europese landen ook op defensie. Over de gevolgen daarvan praten we met oud-minister van defensie Joris Voorhoeve.

advertentie