Bureau Buitenland

o.a. Reportage: Chinese handel in Hamburg, nieuwe burgemeester Moskou, de week van Obama, Kenia en het ICC

Bureau Buitenland

o.a. Reportage: Chinese handel in Hamburg, nieuwe burgemeester Moskou, de week van Obama, Kenia en het ICC

Moskou gaat vandaag naar de stembus. De zittende burgemeester Sergey Sobjanin, wordt genoemd als opvolger van Poetin en grootste kanshebber. Journalist Floris Akkerman bespreekt hoe het Kremlin de verkiezingen wil regisseren. In Duitsland geen crisis, daar wordt gewoon geld verdiend. Zoals in havenstad Hamburg, waar de export naar Azië toeneemt. Een reportage van Rik Delhaas en Tim de Wit. Het leek er goed uit te zien voor Obama door Republikeinse steun, maar het tij lijkt nu toch gekeerd. Is Obama’s positie nog houdbaar? Dat bespreken we met Freke Vuijst, VS-correspondent. En: afgelopen week stemde het Keniase parlement in met een motie dat het wil breken met het Strafhof. Wat betekent dit voor het ICC? We spreken erover met correspondent Koert Lindijer en redacteur Sophie van Leeuwen.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Bureau Buitenland 8 september 2013

vanaf 00:03:04

De inwoners van Moskou gaan vandaag naar de stembus. De zittende burgemeester Sergey Sobjanin, wordt genoemd als opvolger van Poetin en grootste kanshebber. Oppositiekandidaat en activist AleksejNavalny is ook in de race. Journalist Floris Akkerman bespreekt hoe het Kremlin de verkiezingen wil regisseren. In Duitsland geen crisis, daar wordt gewoon geld verdiend. Zoals in havenstad Hamburg, waar de export naar Azië toeneemt. Een reportage van Rik Delhaas en Tim de Wit. Het leek er goed uit te zien voor Obama door Republikeinse steun, maar het tij lijkt nu toch gekeerd. Er wordt veel gelobbyd, maar is Obama’s positie nog houdbaar? Dat bespreken we met Freke Vuijst, VS-correspondent. En: In Den Haag begint komende dinsdag voor het Internationale Strafhof een historische rechtszaak. Het gaat om het proces tegen de Keniase vice-president Wiliam Ruto. Afgelopen week stemde het Keniase parlement in met een motie dat het wil breken met het Strafhof. Wat betekent dit voor het ICC? We spreken erover met correspondent Koert Lindijer. Ook bespreekt redacteur Sophie van Leeuwen de reacties op internet.

Moskou kiest nieuwe burgemeester

vanaf 00:04:45

De inwoners van Moskou gaan vandaag naar de stembus. De zittende burgmeester Sergey Sobjanin, wordt genoemd als opvolger van Poetin en grootste kanshebber. Oppositiekandidaat en activist AleksejNavalny is ook in de race. Journalist Floris Akkerman bespreekt hoe het Kremlin de verkiezingen wil regisseren.  

De week van Obama

vanaf 00:13:43

Het leek er goed uit te zien voor Obama door Republikeinse steun, maar het tij lijkt nu toch gekeerd. Er wordt veel gelobbyd, maar is Obama’s positie nog houdbaar? En als het misgaat, wat zijn dan de gevolgen? Dat bespreken we met Freke Vuijst, VS-correspondent.

Reportage: Duitse export naar Azië neemt toe

vanaf 00:21:53

In Duitsland geen crisis, daar wordt gewoon geld verdiend. Zoals in havenstad Hamburg, waar de export naar Azië toeneemt en waar zich een levendige startup-scene heeft ontwikkeld met succesvolle internetbedrijfjes. Bureau Buitenland trok voor de Duitse verkiezingen naar Hamburg met de vraag of wij wat van de Duitsers kunnen leren. Een reportage van Rik Delhaas en Tim de Wit.

Kenia breekt met Strafhof

vanaf 00:38:59

In Den Haag begint komende dinsdag voor het Internationale Strafhof een historische rechtszaak. Het gaat om het proces tegen de Keniase vice-president Wiliam Ruto. Hij is de eerste hoge politieke leider in functie die voor een van de internationale hoven in Den Haag wordt berecht. Afgelopen week stemde het Keniase parlement in met een motie dat het wil breken met het Strafhof. Wat betekent dit voor het ICC? We spreken erover met correspondent Koert Lindijer. Ook bespreekt redacteur Sophie van Leeuwen de reacties op internet.