Villa VPRO

o.a. de drugsroute West-Afrika-Europa

Villa VPRO

o.a. de drugsroute West-Afrika-Europa

Afrika is flink vertegenwoordigd in de villa. Een bruiloft in Oeganda en het aandeel van West-Afrika in de routes van Latijns-Amerikaanse drugskartels komen aan bod. Daar spreekt hoogleraar criminologie Toine Spapens (UvT) over. In een politiek tweede half uur Het Spel en de Knikkers deel 20, met kamerlid Jesse Klaver over de tegenbegroting. In Den Haag schuiven Pim van Galen (Nieuwsuur), Lotte Ragut (RTL Nieuws) en Arie Slob (ChristenUnie) aan voor het politieke panel, onder meer over de problematiek rondom Defensie-minister Jeanine Hennis.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Kernreactor Noord-Korea: 'Gelijksoortige centrales doen sinds 2003 niks meer'

vanaf 00:02:32

Een oude kernreactor in Noord-Korea is volgens de vermoedens van velen opnieuw opgestart, nadat de reactor sinds 2007 stil lag. Toendertijd schreef Henk Damveld uitgebreid over de gevaren van de centrale. Soortgenoten waarop hij gebaseerd is, doen al sinds 2003 niks meer. Damveld legt zelf uit wat de gevaren zijn.

Metropolis radio: Een bruiloft in Oeganda

vanaf 00:10:19

Deze week stort Metropolis zich in het Huwelijk! .  Onze correspondenten gaan wereldwijd op zoek naar typische bruiloftgebruiken.     Vandaag is Metropolis in Oeganda. Waar er wekelijks bij vrienden en familie geld wordt ingezameld om de bruiloft te kunnen betalen. Een bijdrage van Mark Schenkel

Latijns-Amerikaanse drugskartels richting Europa

vanaf 00:14:10

Hoogleraar criminologie Toine Spapens analyseert de drugsroutes die Latijns-Amerikaanse kartels nu hanteren. Nederland is nog altijd een doorvoerland als het over drugs gaat. Hoe gaan ze hier te werk en is legaliseren de oplossing?

Het spel en de knikkers (20): De Tegenbegroting

vanaf 00:36:28

Klaas den Tek sprak in de 20e aflevering van de politieke rubriek met Jesse Klaver. Over Prinsjesdag, de aanloop daar naartoe en de tegenbegroting die de oppositiepartijen maken.

Het Vragenuurtje

vanaf 00:40:56

In het Vragenuurtje hebben we het vandaag onder andere over Hennis, de uitspraken van Heerts en de pensioenplannen in de Eerste Kamer. Onze gasten vandaag zijn: Pim van Galen, Lotte Ragut en Arie Slob.

advertentie