Villa VPRO

o.a. Judit Neurink over het dramatische jaar in Irak

Villa VPRO

o.a. Judit Neurink over het dramatische jaar in Irak

De uitzending komt vandaag vanuit Den Haag, Brussel en Amsterdam. Vanuit Brussel horen we Judith Sargentini (GL). Zij vertelt wat haar standpunt is over wat Europa met de vluchtelingen bij Lampedusa moet doen. In DeSmet Studios Amsterdam is Judit Neurink te gast. Neurink is Irak-correspondent, normaliter gestationeerd in Irbil, in Koerdistan. Zij vertelt over een bewogen jaar. In het tweede deel het politieke panel met Tom-Jan Meeus, Gerard Beverdam en Nynke de Zoeten.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

geen titel

vanaf 00:02:16

Meer dan 94 vluchtelingen zijn omgekomen voor de kust van het Italiaanse eilandje Lampedusa en het dodental loopt nog steeds op. Er zaten 500 mensen op de boot, voornamelijk afkomstig uit Eritrea en Somalië. Vanaf het begin van het ‘vaarseizoen’ in april zijn tienduizenden vluchtelingen Italië binnengekomen. Judith Sargentini, Europarlementarier voor GroenLinks pleit voor een gemeenschappelijk Europees beleid.

Antieke Romeinse keuken in Metropolis Radio

vanaf 00:10:31

Onze correspondenten duiken deze week wereldwijd de lokale keuken in en schuiven aan bij het eten, opzoek naar typische tafelmanieren en bijzondere gerechten.  Gisteren kon u horen hoe in Zuid-Afrika, behoudens de darminhoud en de nagels, vrijwel alles van de kip wordt opgegeten. Vandaag neemt Angelo van Schaik ons mee naar een Italiaanse tombe, om de vroegere Romeinse keuken te ontdekken.

judith neurink over burgeroorlog Irak

vanaf 00:16:02

Met bijna duizend doden was september in Irak een maand vol bloedvergieten. Waar is de huidige chaos begonnen, welke groeperingen zijn erbij betrokken? Correspondent Judith Neurink praat over de situatie rondom Baghdad. Ook Koerdistan komt aan bod. Voor het eerst in zes jaar werd de hoofdstad Erbil in de nacht van zondag op maandag opgeschrikt door een bomaanslag.

Het spel en de knikkers: De lobbyist

vanaf 00:37:23

Gemaakt door Klaas den Tek.

geen titel

vanaf 00:41:40

Hoe snel moet de pensioendiscussie afgerond worden en waarom is er sprake van die directe noodzaak? Pim van Galen (NOS), Gerard Beverdam (ND) en Tom-Jan Meeus (NRC) geven het antwoord.

advertentie