Villa VPRO

o.a. verborgen vrouwen: een vergeten groep

Villa VPRO

o.a. verborgen vrouwen: een vergeten groep

Han Busker van de Nederlandse Politiebond (NPB) reageert op de kritiek van Rusland: de agenten die diplomaat Borodin in Den Haag arresteerden moeten volgens hen namelijk gearresteerd worden. Hoofdgast Elja Diepenbrock vertelt over een ander probleem, dat verborgen blijft. Vrouwen die leven in een isolement en zelden het huis uit komen. Het tweede half uur staat in het teken van nieuwe CPB-cijfers. Eerste reacties daarover van Frits Wester (RTL), Aukje van Roessel (De Groene) en Kees Verhoeven (D'66 kamerlid).

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

De Ruslandrel: Rusland eist verdere maatregelen

vanaf 00:03:58

Rusland heeft MinBuZa Frans Timmermans laten weten dat een verdere verklaring van de arrestatie van diplomaat Borodin gewenst is. Er wordt zelfs gevraagd dat Timmermans actie onderneemt tegen de arresterende agenten. Daarop reageert de voorzitter van de Nederlandse Politie Bond (NPB), Han Busker.

Metropolis Radio en de Catalaanse Dag van Spaanse eenheid

vanaf 00:08:16

Onze correspondenten gaan deze week op zoek naar de verschillende verjaardagstradities over de hele wereld. Gisteren hoorde u hoe ouders in Duitsland de jarige Job op zijn dertigste genadeloos aan het werk gezet wordt. Vandaag een Spaanse verjaardag. De nationale dag van de Spaanse eenheid werd gevierd in Barcelona. Daar kwamen zelfs mensen uit de hoofdstad Madrid op af. Een bijdrage van Lex Rietman.

Verborgen Vrouwen: een Vergeten Groep

vanaf 00:13:23

Vrouwen die totaal geïsoleerd leven van de samenleving. Minister van Sociale Zaken Asscher ontving daarover zojuist een onderzoeksrapport van Femmes For Freedom en de deelgemeente Delfshaven uit Rotterdam. We praten over de bevindingen met onderzoeker Elja Diepenbrock.

Het Spel en de Knikkers (24): Lijken

vanaf 00:37:08

Miezerig mannetje. Effe dimmen. U liegt. De tijd van de ‘lijken’ ligt al weer een tijdje achter ons. Tegenwoordig mag alles in het debat wel zo’n beetje worden gezegd. Politiek docent Carla Hoetink over ‘ongewenst taalgebruik’ in het parlement, het spel en de knikkers, gemaakt door Klaas den Tek.

Politiek panel het Vragenuurtje

vanaf 00:41:57

De langverwachte CPB-cijfers zijn er. Kunnen de financiële beschouwingen nu eindelijk beginnen? Gisteren was er het debat over het akkoord. Maar het was in een vloek en een zucht gedaan. Waar hebben we toen naar zitten kijken? We praten daarover met kamerlid Kees Verhoeven (D'66), Frits Wester (parlementair verslaggever RTL Nieuws) en Aukje van Roessel (parlementair verslaggeefster De Groene Amsterdammer).

advertentie