Villa VPRO

o.a. 'de bevoorrechte sekse'

Villa VPRO

o.a. 'de bevoorrechte sekse'

Duitsland is boos over het afluisteren van de mobiele telefoon van bondskanselier Angela Merkel. Martin van Creveld vindt dat vrouwen het veel beter hebben dan wordt aangenomen. Een superdeluxe shoppingmall in Metropolis Radio en in ons politieke panel gaat het over overvloed van spoeddebatten, de koers van het CDA en hoe zal het Louis Bontes vergaan?   

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

sophie in 't Veld over afluisteren Merkel

vanaf 00:03:25

De NSA-afluisterschandalen staan bovenaan de agenda van de Eurotop in Brussel. Nu Duits bondskanselier Angela Merkel afgeluisterd is, helemaal. Aan de telefoon Sophie in ’t Veld, europarlementariër voor D’66 en woordvoerder op het gebied van de NSA-taps.

luxe shoppingmall djakarta in Metropolis Radio

vanaf 00:09:49

Wilma van der Maten nam een kijkje in een van de meest exclusieve van 127 ‘shopping malls’ in Jakarta.

Martin van Creveld over bevoorrechte vrouwen

vanaf 00:15:17

Vrouwen leven langer en in dat leven ondervinden zij nauwelijks competitie, geweld en ander gevaar en worden ze gevrijwaard van zwaar lichamelijk werk. Schrijver Martin van Creveld meent dat ze minder streng worden berecht, meer comfort in hun leven hebben en betere toegang hebben tot uitkeringen en zorg. Vrouwen, concludeert hij, zijn niet misschien altijd de gelijke geweest van mannen, maar in ieder geval meer dan we denken.

Kinderopvang in 2e Kamer

vanaf 00:35:58

In het Tweede Kamergebouw zit een kinderopvang. Handig voor ouders die nog tot laat met elkaar in debat zijn. De Kleine Kamer in Het parlement, het spel en de knikkers, gemaakt door Klaas den Tek

Politiek panel Het Vragenuur

vanaf 00:40:04

Hoe zal het Louis Bontes vergaan? Ook dit jaar weer de telkens terugkerende discussie over het grote aantal spoeddebatten en hoe consistent is het CDA? Welke koers vaart de partij nou eigenlijk en is het in lijn met het Strategisch Beraad? Helma Nepperus (VVD), Gerard Beverdam (Nederlands Dagblad) en Jos Heijmans (RTL) zijn te gast.