Villa VPRO

o.a. de knappende tijdschriften-bubbel

Villa VPRO

o.a. de knappende tijdschriften-bubbel

De tijdschriften-bubbel in Nederland knapt. We spreken erover met 'bladendokter' Carolien Vader. Kunnen steroïden op lange termijn goed zijn voor je lichaam? Je leert het in onze wetenschapsrubriek. Het buitenlandpanel heeft het over Nederlandse militairen in Mali en over Obama en de NSA.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

geen vertrouwen in top defensie

vanaf 00:02:32

Het defensiepersoneel is het vertrouwen in haar minister kwijt.Bijna 90 procent van de militairen denkt dat de bewindsvrouw van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert niet weet wat er leeft in haar eigen organisatie. Dit blijkt uit een onderzoek van de militaire vakbond AMFP van vandaag. Aan de lijn hebben we de voorzitter van AMFP, Anne-Marie Snels.

Metropolis Radio: Hippe tassen van afval

vanaf 00:09:35

Onze correspondenten ploegen deze week in verschillende landen door het afval, op zoek naar bijzondere verhalen. In Spanje worden hippe tassen gemaakt van afvalprodukten. Een bijdrage van Lex Rietman.

bladendokter Carolien Vader

vanaf 00:14:32

Het is crisis in tijdschriftenland. Bijna alle uitgeverijen bezuinigen en morgen weten we of bij markleider Sanoma massaontslagen gaan vallen. Volgens anonieme bronnen gaan er ook bekende titels verdwijnen. Is er in Nederland een magazine bubble aan het barsten? Een gesprek met bladendokter Carolien Vader

De vrolijke wetenschap

vanaf 00:35:18

In ons vrolijk wetenschapsrubriek opmerkelijk nieuws. Het gerenommeerde blad The Journal of Physiology laat weten dat athleten langer profiteren van steroiden dan tot tot nu toe werd aangenomen. Zelfs als ze stoppen met gebruik van de prestatieverhogende middelen. De reden hiervan ligt verborgen in wat " spiergeheugen" wordt genoemd door Noorse wetenschappers. Onze wetenschapsredactrice Frederique Melman praat ons helemaal bij in de Vrolijke Wetenschap.

Buitenlandpanel

vanaf 00:38:45

Het NSA-afluisterschandaal is nog lang niet afgelopen. In de VS is de stemming gekanteld en groeit de kritiek op Amerikaanse inlichtingendiensten. En wereldwijd nemen steeds meer bondgenoten van Amerika maatregelen.  Onze Amerika-deskundige Frans Verhagen heeft aan aandachtig het laatste nieuws gevolgd. Christ Klep, defensie-deskundige loopt voporuit op de mali-missie. Morgen komt de regering met een brief aan de Tweede kamer.

advertentie