Villa VPRO

o.a. invloed samenwerking PVV/FN nihil?

Villa VPRO

o.a. invloed samenwerking PVV/FN nihil?

De Tweede Kamer debatteerde vandaag over de Liborfraude. Henk Nijboer deed het woord namens de PvdA. Daarnaast horen we Tom-Jan Meeus (NRC) en onderzoeker politieke communicatie Chris Aalberts over het bezoek van Marine le Pen aan Geert Wilders. Het Buitenlandpanel met Christ Klep en Bertus Hendriks focust zich met name op Iran en conflicten in het Midden-Oosten.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Coalitiepartijen kritisch tijdens debat Libor

vanaf 00:02:55

Kamerleden Henk Nijboer (PvdA) en Aukje de Vries (VVD) vroegen Ministers Opstelten (veiligheid) en Dijsselbloem (financien) om een uitleg over de schikking met de Rabobank inzake de Libor-fraude. De werknemers die erachter zaten, werden door de bank al disciplinair aangepakt. Een strafrechtelijke vervolging kwam er niet. Nijboer legt uit hoe coalitiepartij PvdA in de kwestie staat.

Metropolis Radio: Flirten in Frankrijk

vanaf 00:09:29

Metropolis gaat deze week flirtend de wereld rond. Vandaag gaan we naar Frankrijk. Een bijdrage van Frank renout.

'Zelfs verdubbeling Europese zetels levert PVV en FN weinig op'

vanaf 00:14:42

Marine le Pen van Front National bezocht vandaag Geert Wilders. Inzet was een mogelijke samenwerking tussen de partijen in Europees verband. Een overeenkomst daarover is niet 1,2,3 gesloten, denkt onderzoeker politieke communicatie Chris Aalberts. De partijen zullen meer bereidheid moeten tonen om compromissen te sluiten in de toekomst.

Kamp neanderthalers gevonden in Den Bosch

vanaf 00:35:38

In Den Bosch werd woendag een voormalig kamp van neanderthalers ontdekt, en dat in relatief goede staat. Stadsarcheloog Ronald Genebeek licht de vondst toe. Het oude bouwwerk diende zich aan toen gegraven werd om ruimte vrij te maken voor een parkeergarage.

Buitenlandpanel

vanaf 00:40:10

Iran was bijna tot een overeenkomst gekomen met de onderhandelaars in het Zwitserse Geneve. De Fraanse minister van Buitenlandse Zaken Fabius trok op het laatst aan de rem. En in Syrie wordt een nieuw oppositieleger opgezet door de Saudiers. Militair historicus Christ Klept en Midden-Oostendeskundige Bertus Hendriks  buigen zicht over deze onderwerpen in ons buitenlandpanel.

advertentie