Villa VPRO

o.a. aanpassen nabestaandenpensioen voor CU niet bespreekbaar

Villa VPRO

o.a. aanpassen nabestaandenpensioen voor CU niet bespreekbaar

De Rotterdamse Pauluskerk kan de hulpvraag van uitgeprocedeerden bijna niet meer aan. Dominee Dick Couvee is daarover te gast. In de Roomse kerk rommelt het ondertussen ook: de paus heeft kwaad bloed gezet bij de n'Drangheta, de maffia. Verder vandaag de laatste Metropolis in de reeks 'flirten'. In het tweede half uur blijven we op het Binnenhof: een kijkje achter de schermen over relaties met Klaas den Tek, gevolgd door het parlementaire panel met Arie Slob (CU), Nynke de Zoeten (Nieuwsuur) en Thijs Niemantsverdriet (NRC).

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

ndrangheta vs de paus

vanaf 00:03:32

Paus Franciscus is in gevaar. Hij is bezig met het ontmantelen van economische machtscentra in het Vaticaan en de ndrangheta, de georganiseerde misdaad in Calabrië, is daar nerveus en boos over. Als ze een gelegenheid krijgen hem pootje te lichten, zullen ze niet aarzelen, zo waarschuwt de Italiaanse maffiabestrijder Nicola Gratteri. We praten erover met Angelo van Schaik, correspondent in Rome.

Dick Couvee vluchtelingen pauluskerk

vanaf 00:17:19

Toen staatssecretaris Teeven in juni besloot dat minder illegalen in gevangenissen mogen worden opgesloten, belandden velen van hen op straat. Hij gaf met zijn besluit gehoor aan de oproep van de PvdA, maar sindsdien zag de Pauluskerk in Rotterdam de hulpvraag van vluchtelingen in de kerk verdubbelen. Dick Couvee is dominee van de kerk. Hij wil dat er een structurele oplossing komt.

Relaties in Den Haag, Klaas den Tek

vanaf 00:35:58

In den Haag zitten politici, voorlichters en journalisten dagenlang boven op elkaars lip. Soms bloeit er dan iets moois op. Als de pers dat ontdekt wordt er tegenwoordig gewoon gepubliceerd. Voormalig parlementair verslaggever Pieter van Os over affaires in het parlement, het spel en de knikkers door Klaas den Tek.

Het Vragenuur

vanaf 00:40:05

De interne strubbelingen binnen de PvdA in Europees verband, de eerste gemeenteraadsverkiezingen, de pensioenonderhandelingen en de bezuinigingen op de rechtsbijstand waarover 'as our panel speaks' gedebatteerd wordt. Dat vandaag in het politieke vragenuur(tje) met Arie Slob (Fractievoorzitter CU), Thijs Niemantsverdriet (NRC) en Nynke de Zoeten (Nieuwsuur).

advertentie