Studio Idzerda

..met hart en ziel

Studio Idzerda

..met hart en ziel

Studio Idzerda: met hart en ziel... en spijt.

Veel mensen hebben spijt op het sterfbed. Spijt dat ze niet genoeg hun hart hebben gevolgd. Maar, het is nooit te laat. Je kunt altijd nog het roer omgooien. Om te beginnen door te luisteren naar dit programma, Studio Idzerda, ook al is het de laatste uitzending.

Met vandaag vier prachtige verhalen over mensen die hun hart ergens aan verloren hebben. Soms letterlijk.

Zo hoort u de 77-jarige Hennie Janssen, alias Clown Tuffie. Ruim vijftig al staat hij met liefde op het toneel. Ook hoort u over het bijzondere hart van Henriette de Haan. We horen kunstenaar Cor van Elven, over zijn grote liefde en muze, en inmiddels overleden echtgenote Maria. En Pieter en Ineke de Kam vertellen over hun tweemaster Astrid, waar ze hun ziel en zaligheid in hadden gelegd.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Studio Idzerda neemt afscheid

vanaf 00:01:43

Spijt. Veel mensen hebben spijt op het sterfbed. Spijt dat ze niet genoeg hun hart hebben gevolgd. Maar, het is nooit te laat. Je kunt altijd nog het roer omgooien. Om te beginnen door te luisteren naar dit programma, Studio Idzerda, ook al is het de laatste uitzending. Met vandaag vier prachtige verhalen over mensen die hun hart ergens aan verloren hebben. Soms letterlijk. Zo hoort u de 77-jarige Hennie Janssen, alias Clown Tuffie. Ruim vijftig al staat hij met liefde op het toneel. Ook hoort u over het bijzondere hart van Hanriette de Haan. We horen kunstenaar Cor van Elven, over zijn grote liefde en muze, en inmiddels overleden echtgenote Maria. En Pieter en Ineke de Kam vertellen over hun tweemaster Astrid, waar ze hun ziel en zaligheid in hadden gelegd.

Clown Tuffie

vanaf 00:02:04

Een nieuw hart

vanaf 00:09:38

Henriette de Haan onderging al op jonge leeftijd een toen nog nauwelijks uitgevoerde open hartoperatie. Op latere leeftijd begaf haar hart het weer en kreeg ze een pacemaker. Maar bij de pakken neer zitten, doet ze zeker niet. Ze leeft alleen maar nog harder; met hart en ziel. Samenstelling: Remy van den Brand.

De liefde van zijn leven

vanaf 00:19:18

Kunstenaar Cor van Elven vertelt bij het graf van zijn overleden echtgenote over zijn liefde van zijn leven. Hij doet dit via de microfoon van verslaggever Marten Minkema.

Ondergang van De Astrid

vanaf 00:30:35

Pieter en Ineke de Kam vertellen over hun tweemaster Astrid, waar ze hun ziel en zaligheid in hadden gelegd. Maker: Marten Minkema.