Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Dictator van het jaar
Eurobureau
Trauma's in Egypte
Landheren in Pakistan
President CAR overweegt af te treden

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Geruchten over aftreden CAR-president

vanaf 00:03:51

Er zijn vanavond geruchten dat president Djotodia van de Centraal Afrikaanse Republiek overweegt af te treden. We bellen met Karline Kleijer van Artsen Zonder Grenzen, zij is onlangs teruggekomen uit de CAR.

Dictator van 2013

vanaf 00:06:43

Wie was de tiran van 2013? Er kan er maar één de beste zijn. In deel 3 van onze verkiezing van de 'beste' dictator: Kim Jong-un van de Democratische Volksrepubliek Korea. Reisleider Marcel Geivaerts, gespecialiseerd in Noord-Korea, legt uit waarom de Opperste Leider de titel verdient.

Eurobureau

vanaf 00:13:11

In onze vaste rubriek Eurobureau bespreken wij alles wat met Europa en de Europese Unie te maken heeft. Vandaag blikken we terug op 60 jaar Europese samenwerking en bespreken we het burgerinitiatief voor een referendum van het Burgerforum EU. Gasten: René Cuperus, verbonden aan de Wiardi Beckman Stichting en Carlos Reijnen, historicus en mede-auteur van het pas verschenen studieboek Europa in alle staten, 60 jaar geschiedenis van de Europese integratie.

Landheren in Pakistan

vanaf 00:29:28

In Pakistan is een heel groot gedeelte van de vruchtbare landbouwgrond nog steeds in handen van een zeer klein aantal rijke landheren. Welke gevolgen heeft dit voor de rest van de bevolking? Correspondent Wilma van der Maten deed voor Bureau Buitenland onderzoek naar de springlevende traditie van het Pakistaanse feodalisme…

geen titel

vanaf 00:50:15

Er beweegt heel wat in Egypte. We blikken vooruit naar het referendum over de Egyptische grondwet van 14 en 15 januari. En we hebben het over het proces tegen Egyptisch oud-president Morsi, dat vandaag opnieuw werd uitgesteld. Vivienne Matthies-Boon is verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Ze onderzoekt trauma’s in Egypte naar aanleiding van de aanhoudende onrust onder verschillende bevolkingsgroepen.