Vrije Geluiden Radio 6 - 5/1/2014

Jasper Stadhouders, Anton Goudsmit, Wilbert de Joode, Onno Govaert

Vrije Geluiden Radio 6 - 5/1/2014

Jasper Stadhouders, Anton Goudsmit, Wilbert de Joode, Onno Govaert

Een gevarieerd en enthousiasmerend live-programma dat de grenzen van de jazz en de wereldmuziek opzoekt, in nauwe samenwerking met Vrije Geluiden TV. Actuele ontwikkelingen in de jazz- en wereldmuziek, met een vaste plek voor concertopnamen en live-uitzendingen van concerten en festivals, naast uitzendingen van tracks van relevante nieuwe uitgaven en belangwekkende archiefopnamen. 
Concert: live-opname van de JIN in Nijmegen rondom gitarist en bassist Jasper Stadhouders. Met Anton Goudsmit (gitaar), Wilbert de Joode (bas) en Onno Govaert (drums).
Jasper Stadhouders en Onno Govaert spelen ook samen in de band Cactus Truck, die vorig jaar als een van de Young Vips een tournee deed langs de belangrijkste jazzpodia van Nederland. Stadhouders (Tilburg, 1989) speelt zowel gitaar als basgitaar en treedt al op sinds z’n achtste. Behalve Cactus Truck is hij ook mede-oprichter van het Stadhouders/Govaert/De Joode Trio en hij vormt bovendien duo’s met de slagwerkers Dag Erik Knedal Andersen en Nicolas Field. En verder speelt hij in Spinifex en in Lily’s Déjà Vu - van laatstgenoemde band liet de VPRO niet lang geleden ook nog een mooie opname horen op Radio 6.
En verder: archiefvondsten, nieuwe releases, en vanaf middernacht: de jazzplaten van Wilfried de Jong.

Presentatie: Frank Jochemsen.