Woord_Uur3_24jan2014

Woord_Uur3_24jan2014

Een grensoverschrijdend Woord. We verkennen de grenzen van landen, zeeën, het heelal en het menselijk brein. We gaan naar de meest afgelegen eilanden ter wereld, doorkruisen de ruimte en gebruiken geestverruimende drugs. En dat allemaal onder leiding van kapitein Frank Jochemsen.
In dit uur: ontmoeten we de Frans-Belgische ontdekkingsreiziger Alexandra David Néel. Zij werd in de jaren twintig wereldberoemd door de spectaculaire voetreis die zij incognito maakte naar Lhasa, de hoofdstad van Tibet. Een land dat destijds voor buitenlanders streng verboden toegang was.

Dit fragment is onderdeel van

Woord uur 3

Een grensoverschrijdend Woord. We verkennen de grenzen van landen, zeeën, het heelal en het menselijk brein. We gaan naar de meest afgelegen eilanden ter wereld, doorkruisen de ruimte en gebruiken geestverruimende drugs. En dat allemaal onder leiding van kapitein Frank Jochemsen. In dit uur: ontmoeten we de Frans-Belgische ontdekkingsreiziger Alexandra David Néel. Zij werd in de jaren twintig wereldberoemd door de spectaculaire voetreis die zij incognito maakte naar Lhasa, de hoofdstad van Tibet. Een land dat destijds voor buitenlanders streng verboden toegang was.

advertentie