Von Schlippenbach Trio

Aan de wieg van de Europese impro

Von Schlippenbach Trio

Aan de wieg van de Europese impro

Live @ the Bimhuis, 6 december 2013. Monumentale trio dat eind jaren ’60 aan de wieg van de Europese improvisatiemuziek stond. Saxofonist Evan Parker, pianist Alexander Von Schlippenbach en drummer Paul Lovens.
Evan Parker verbluft met zijn door circulaire ademhaling onafgebroken notenreeksen. In het pianospel van Alexander Von Schlippenbach komen invloeden uit de jazz van Thelonious Monk samen met principes uit de twaalftoonsmuziek van Arnold Schönberg. En anders dan de meeste drummers klinkt Paul Lovens geen moment hetzelfde.

Dit fragment is onderdeel van

Vrije Geluiden Radio 6 - 25/1/2014

Een onverbiddelijk live-programma dat de grenzen van de jazz en de wereldmuziek opzoekt, in nauwe samenwerking met Vrije Geluiden TV en Vrije Geluiden Radio 4. Actuele ontwikkelingen in de jazz- en wereldmuziek, met een vaste plek voor concertopnamen en live-uitzendingen van concerten en festivals, naast uitzendingen van tracks van relevante nieuwe uitgaven en belangwekkende archiefopnamen. Martin Schouten, auteur van "Billie en de President", komt zijn favoriete jazzplaten draaien. En we hebben een opname van het Alexander von Schlippenbach Trio in het Bimhuis, gemaakt op 6 december 2013. Presentatie: Frank Jochemsen.

advertentie