Woord 31jan2014 Uur 4

Woord 31jan2014 Uur 4

Een ijskoude bibberWoord met onder meer Zaanse ijsduikhuisvrouwen, de hel van 1963, een overwinterhoorspel over Nova Zembla, een bezoek aan de zuidpool en in het laatste uur een live-gesprek met poolfotograaf en avonturier Wim van Passel en zijn vrouw Jeannette, die altijd met hem meereist. Dit alles onder de bezielende leiding van Floortje Smit.
In het vierde uur: de wondere wereld onder het ijs en een gesprek over een bijzonder gesprek: het realiseren van een gletsjer in de woestijn. Alsook het eerste deel van een tweeluik over vergeten Belgisch-Nederlandse expedities naar de Zuidpool, in de jaren zestig van de vorige eeuw.

Dit fragment is onderdeel van

Woord uur 4

Een ijskoude bibberWoord met onder meer Zaanse ijsduikhuisvrouwen, de hel van 1963, een overwinterhoorspel over Nova Zembla, een bezoek aan de zuidpool en in het laatste uur een live-gesprek met poolfotograaf en avonturier Wim van Passel en zijn vrouw Jeannette, die altijd met hem meereist. Dit alles onder de bezielende leiding van Floortje Smit. In het vierde uur: de wondere wereld onder het ijs en een gesprek over een bijzonder gesprek: het realiseren van een gletsjer in de woestijn. Alsook het eerste deel van een tweeluik over vergeten Belgisch-Nederlandse expedities naar de Zuidpool, in de jaren zestig van de vorige eeuw.

advertentie