Woord 31jan2014 Uur 5

Woord 31jan2014 Uur 5

Een ijskoude bibberWoord met onder meer Zaanse ijsduikhuisvrouwen, de hel van 1963, een overwinterhoorspel over Nova Zembla, een bezoek aan de zuidpool en in het laatste uur een live-gesprek met poolfotograaf en avonturier Wim van Passel en zijn vrouw Jeannette, die altijd met hem meereist. Dit alles onder de bezielende leiding van Floortje Smit.
In het vijfde uur: Het tweede deel van een tweeluik over vergeten Belgisch-Nederlandse expedities naar de Zuidpool, in de jaren zestig van de vorige eeuw. En te gast in de studio zijn Wim en Jeannette van Passel. Wim maakt prachtige natuurfoto's. Die maakt hij uit ideële overwegingen: hij wil de natuur vastleggen voor ze verdwijnt. Wim en Jeannette komen vertellen over de vele poolreizen die ze gemaakt hebben, en over wat er nog op het programma staat.

Dit fragment is onderdeel van

Woord uur 5

Een ijskoude bibberWoord met onder meer Zaanse ijsduikhuisvrouwen, de hel van 1963, een overwinterhoorspel over Nova Zembla, een bezoek aan de zuidpool en in het laatste uur een live-gesprek met poolfotograaf en avonturier Wim van Passel en zijn vrouw Jeannette, die altijd met hem meereist. Dit alles onder de bezielende leiding van Floortje Smit. In het vijfde uur: Het tweede deel van een tweeluik over vergeten Belgisch-Nederlandse expedities naar de Zuidpool, in de jaren zestig van de vorige eeuw. En te gast in de studio zijn Wim en Jeannette van Passel. Wim maakt prachtige natuurfoto's. Die maakt hij uit ideële overwegingen: hij wil de natuur vastleggen voor ze verdwijnt. Wim en Jeannette komen vertellen over de vele poolreizen die ze gemaakt hebben, en over wat er nog op het programma staat.

advertentie