Mayra Andrade, Joshua Redman

twee topconcerten in één uitzending van Vrije Geluiden Radio 6

Mayra Andrade, Joshua Redman

twee topconcerten in één uitzending van Vrije Geluiden Radio 6

Mayra Andrade werd 28 jaar geleden geboren op Cuba, maar groeide op in Senegal en Angola. Een deel van het jaar woont ze op het Kaapverdische eiland Santiago en het andere deel werkt ze vanuit Parijs. Een vrouw van de wereld dus, en dat hoor je ook terug in haar muziek. Of je nu houdt van Kaapverdische en Afrikaanse ritmes, Europese pop, reggae-invloeden, jazz, Braziliaanse klanken of opzwepende gitaren, het is allemaal verenigd in haar unieke sound. Gezongen in vier en een halve taal, Kaapverdisch Creools, Portugees, Spaans, Frans en Engels (de halve), en met een herkenbare stem die zowel kristalhelder als subtiel gepeperd kan zijn.
Joshua Redman is een van de meest prominente vertegenwoordigers van het neo-bop genre. Hij is uitgegroeid tot een van de belangrijkste jazz-artiesten van de laatste jaren. Al in 1993 werd hij voor zijn eerste Grammy genomineerd. De NY Times was vol lof over zijn meest recente werk Walking Shadows, dat naast nieuw werk ook composities van John Mayer en een bewerking van Let it be bevat. Op So What’s Next speelde hij met Aaron Goldberg (piano), Rueben Rogers (contrabas) en Gregory Hutchinson (drums).

Dit fragment is onderdeel van

Vrije Geluiden Radio 6 - 31/3/2014

Een onverbiddelijk live-programma dat de grenzen van de jazz en de wereldmuziek opzoekt, in nauwe samenwerking met Vrije Geluiden TV en Vrije Geluiden Radio 4. Actuele ontwikkelingen in de jazz- en wereldmuziek, met een vaste plek voor concertopnamen en live-uitzendingen van concerten en festivals, naast uitzendingen van tracks van relevante nieuwe uitgaven en belangwekkende archiefopnamen. Presentatie: Frank Jochemsen. Fraaie opname van het So What's Next festival in Eindhoven, waar we Joshua Redman hoorden. En een deel van de opname van het concert door Mayra Andrade in Bird in Rotterdam op 24 januari 2014.

advertentie