Het Gebouw

Blok 1 : 07.00-08.30 uur

Het Gebouw

Blok 1 : 07.00-08.30 uur

Slot van opname ontbreekt.

Eerste blok van Het Gebouw van 8 februari 1985, met om:

07.14 uur Henk van Hoorn in gesprek met burgemeester Ouwerkerk van Emmen over mogelijke opslag van radioactief afval in zijn gemeente. Kernafval kan in twintig Nederlandse gemeenten worden opgeslagen. Emmen is één van de kandidaten daarvoor.
07.18 uur reportage van Jacqueline Maris over een congres in Amsterdam over illegale Surinamers.
07.25 uur rubriek 'DPA' waarin berichten van 'Dorrestijns Pers Agentschap' door schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn.
07.37 uur memo door Cor Galis.
07.40 uur column van Ronald van den Boogaard over de onkostenvergoeding van de Tweede Kamerleden Rob Tazelaar van de PvdA en René van der Linden van het CDA.
07.43 uur Henk van Hoorn in gesprek met Jacky van Leth over haar uitkering. Aan de telefoon een reactie van PvdA-Tweede Kamerlid Flip Buurmeyer.
08.13 uur in rubriek 'NL Buitenland' een interview met de Nederlandse antropoloog Marc de Graaf [spelling onzeker] en bovenal aboriginalkenner n.a.v. de première van de nieuwe film Where the green ants dream van de West-Duitse cineast Werner Herzog.
08.24 uur rubriek 'DPA' waarin berichten van 'Dorrestijns Pers Agentschap' door schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn.

Onderbroken door Ster-Nieuws-Ster.
Tijden bij benadering.
Programma niet afgeluisterd. Beschrijving is gemaakt op basis van programmagegevens.