Het Gebouw

Blok 1 : 07.00-08.30 uur

Het Gebouw

Blok 1 : 07.00-08.30 uur

Eerste blok van Het Gebouw van 22 februari 1985, met om:

07.14 uur Henk van Hoorn telefonisch in gesprek met Lenie van de Brug voorlichtster van het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) over de voorlichtingscampagne over zure regen.
07.25 uur rubriek 'DPA' waarin berichten van 'Dorrestijns Pers Agentschap' door schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn.
07.37 uur memo door Cor Galis.
07.40 uur Henk van Hoorn telefonisch in gesprek met de heer Hart [spelling onzeker] van de GG&GD Rotterdam over de opening van de informatielijn van de Nederlandse Hartstichting in het Rijnmondgebied.
07.50 uur Henk van Hoorn bespreekt aan de telefoon de invoering van de medicijnenknaak door de overheid met de heer Landweer [spelling onzeker] van de Vereniging van Nederlandse Ziekenfondsen (VNZ) die tegen deze maatregel is. Volgens staatssecretaris Joop van der Reijden van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur is het namelijk wel een prima maatregel om de kosten in de gezondheidszorg te drukken.
08.16 uur in rubriek 'NL Buitenland' een interview van Djoeke Veeninga met Dith Pran het hoofdpersonage in de film The Killing Fields, een Amerikaanse dramafilm uit 1984 over de vriendschap tussen de Cambodjaanse fotograaf Dith Pran en de New York Times-correspondent Sydney Schanberg, tegen de achtergrond van het terreurbewind van de Rode Khmer in Cambodja.
08.24 uur rubriek 'DPA' waarin berichten van 'Dorrestijns Pers Agentschap' door schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn.

Onderbroken door Ster-Nieuws-Ster.
Tijden bij benadering.
Programma niet afgeluisterd. Beschrijving is gemaakt op basis van programmagegevens.