Het Gebouw

Blok 6 : 13.00-14.30 uur

Het Gebouw

Blok 6 : 13.00-14.30 uur

Zesde blok van Het Gebouw van 22 februari 1985, met om:

13.13 uur in rubriek 'NL Buitenland' een gesprek van journalist Rob Klaasman met componist Konrad Boehmer over de première van de opera Doktor Faustus.
13.36 uur memo door Cor Galis.
13.43 uur interview van Inez Polak met jurist en schrijver Abel Herzberg over de zaak Jacob Israël de Haan, de Joodse dichter die in 1924 in Palestina werd vermoord.
13.59 uur reportage van Roel van Broekhoven over Suriname en over de Surinaamse politicus André Haakmat.
De journalisten Sandu Hira en Ludwig van Mulier richten zich in een open brief aan legerleider Desi Bouterse i.v.m. de herdenking van de staatsgreep van vijf jaar geleden op 25 februari 1980.
14.17 uur reisbrief van Roel Jansen over de algemene economische toestand in de Verenigde Staten onder de regering van Ronald Reagan.
14.22 uur reportage van Ko Colijn over de Joegoslavische natuurkundige Nikola Tesla en zijn uitvinding 'The Death Ray'. Wat een voortvloeisel is van zijn versterkingstransformator, welke energie bundelde in een smalle straal die zo intens was dat het niet verstrooid raakte, zelfs niet over grote afstanden. Tesla propageerde deze apparatuur uitsluitend als een militair wapen, bedoeld om aanvallen van buitenaf af te slaan.

Onderbroken door Ster-Nieuws-Ster.
Tijden bij benadering.
Programma niet afgeluisterd. Beschrijving is gemaakt op basis van programmagegevens.

advertentie