Nooit Meer Slapen

met o.a. Nina Polak, Mamma van NTjong en schrijver H.C. Ten Berge

Nooit Meer Slapen

met o.a. Nina Polak, Mamma van NTjong en schrijver H.C. Ten Berge

Pieter van der Wielen praat met Nina Polak, columniste bij De Groene Amsterdammer en De Correspondent, die als romancier debuteert met 'We zullen niet te pletter slaan'. En We bezoeken een try out van 'Mamma' bij het NTjong. Verder reageert schrijver Jan van Mersbergen op iets wat vandaag het nieuws heeft gehaald en we gaan langs bij dichter en schrijver H.C. Ten Berge naar aanleiding van Cantus Firmus, waarin de bundels na 1993 zijn verzameld.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Nina Polak's debuut: We zullen niet te pletter slaan

vanaf 00:02:38

De roman 'We zullen niet te pletter slaan' gaat over Anna en Schard, dochter en zoon van twee moeders. Ze groeien op in een polder, een idylle van Hollandse tolerantie. Totdat op een te normale dag, om volwassen redenen, en onder luid gejank van de hond, een grote gele taxi een van de twee moeders wegvoert, en er alleen nog te spreken valt van een mislukt experiment. Pieter van der Wielen praat met Nina Polak, columniste bij De Groene Amsterdammer en De Correspondent, die als romancier debuteert met 'We zullen niet te pletter slaan'.

NTjong: Mamma

vanaf 01:14:00

Theatermaakster Alexandra Broeder maakte de afgelopen jaren een aantal voorstellingen waarin kinderen de hoofdrol spelen. Haar nieuwste voorstelling 'Mamma' gaat over die belangrijke en soms beladen figuur waar iedereen zich vroeg of laat toe moet verhouden: de moeder. Botte Jellema bezocht een try out bij het NTjong.

H.C. Ten Berge bewaart en onthult in Cantus Firmus

vanaf 01:44:30

H.C. Ten Berge debuteerde in 1964 met de bundel 'Poolsneeuw'. Onlangs is van zijn hand 'Cantus Firmus' verschenen, waarin de bundels na 1993 zijn verzameld. Deze verzameling bevat bovendien een volledig nieuwe bundel: 'Kerven, kastijdingen'. Gedreven gedichten waarin Ten Berge ons aanspoort en toespreekt, waarin hij bewaart en onthult. Maarten Westerveen ging langs bij de dichter, prozaschrijver en essayist.