Crisis Oekraïne met Ruslanddeskundige Joris van Bladel

Crisis Oekraïne met Ruslanddeskundige Joris van Bladel

Terwijl president Poetin stellig zijn poot stijf houdt en ze op de Krim over 10 dagen een referendum houden over de aansluiting bij Rusland, probeert het westen verwoed een antwoord te vinden op crisis in Oekraïne. De VS hebben al sancties aangekondigd, maar hebben vergeleken met de EU geringere handelsbelangen met de Russen.
In hoeverre ontstaan door het Russische optreden spanningen tussen de Verenigde Staten en de EU, of weet men toch samen op te trekken? Met militair analist en Ruslanddeskundige Joris van Bladel bespreken we de laatste ontwikkelingen op en rondom de Krim.

Dit fragment is onderdeel van

Bureau Buitenland

Vandaag in Bureau Buitenland, de crisis in Oekraïne met militair analist en Ruslandkenner Joris van Bladel. Journalist Rik Delhaas en Arabiste Ruth Vandewalle waren in Egypte en zagen een diep verdeeld land dat zich opmaakt voor de verkiezingen. En in het buitenlandpanel spraken we met Martin Jelsma, gespecialiseerd in de internationale drugsproblematiek en Barbara Hogenboom van het Centrum voor Studie en Documentatie van Latijns Amerika in Amsterdam over de vraag of Latijns Amerika. Met een progressief drugsbeleid maar als het over mensenrechten gaat er heftig wordt geprotesteerd. 

advertentie