Het Gebouw

Blok 1 : 07.00-08.30 uur

Het Gebouw

Blok 1 : 07.00-08.30 uur

Eerste blok van Het Gebouw van 8 maart 1985, met om:

07.14 uur reportage van Griet van Duinen over de instemming van de gemeenteraad van Kollumerland voor de vestiging van een kruitfabriek van Muiden Chemie BV op haar grondgebied. Aansluitend hierover een gesprek van Ton van der Graaf met Felix Luitwieler van de Waddenvereniging en een telefonische reactie van de Friese gedeputeerde van het CDA D. van der Til.
07.25 uur rubriek 'DPA' waarin berichten van 'Dorrestijns Pers Agentschap' door schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn.
07.37 uur memo door Cor Galis.
07.40 uur Ronald van den Boogaard in gesprek met CDA-Kamerlid Huib Eversdijk over de kerncentrale van Borssele als een moreel dilemma voor deze Zeeuwse politicus.
07.50 uur Ton van der Graaf bespreekt met schoolhoofd Luidinga [spelling onzeker] en onderwijsdeskundige Leo Prick de kwestie van een opmerkelijke vraag in de Cito-toets over vleermuizen die zijn uitgerust met napalm explosieven.
08.16 uur in rubriek 'NL Buitenland' een reportage over de affaire Martin Coenen. De Humo-journalist Coenen werd korte tijd door justitie vastgehouden vanwege zijn weigering zijn bronnen openbaar te maken over een omvangrijke afvalzwendel in Vlaanderen. Met ook daarin een interview met Paul Staes van de Agalev, de Vlaamse Groene Partij en journalist Johan Anthierens.
08.24 uur rubriek 'DPA' waarin berichten van 'Dorrestijns Pers Agentschap' door schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn.

Onderbroken door Ster-Nieuws-Ster.
Tijden bij benadering.
Programma niet afgeluisterd. Beschrijving is gemaakt op basis van programmagegevens.