Het Gebouw

Blok 1 : 07.00-08.30 uur

Het Gebouw

Blok 1 : 07.00-08.30 uur

Eerste blok van Het Gebouw van 12 april 1985, met om:

07.14 uur Henk van Hoorn in gesprek met de huidige partijvoorzitter van de PvdA Max van den Berg over zijn beoogd opvolger.
07.19 uur reportage van Griet van Duinen over het verschijnen van de correspondentie tussen de schrijvers Simon Vestdijk en Theun de Vries bezorgd door S.A.J. van Faassen. Met daarin een gesprek met Vestdijk-kenners Anne Wadman en Hans Visser en schrijfster Vera de Vries beter bekend als Xaviera Hollander.
07.25 uur rubriek 'DPA' waarin berichten van 'Dorrestijns Pers Agentschap' door schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn.
07.37 uur memo door Cor Galis.
07.40 uur reportage van Helmi Slings over de opvang van hulpverlenende instanties in Amsterdam n.a.v. een uitzending van Sonja op zaterdag, waarin politieagenten van bureau Warmoesstraat onverwacht binnen komen met hoofdinspecteur Van Beek. De politie zoekt onderdak voor Jenny, een 37-jarige zwakbegaafde vrouw, omdat er bij de hulpinstanties nergens plek voor haar is en doet een beroep op het publiek.
07.47 uur column van Henk van Hoorn over de strafvervolging van totaalweigeraars van de militaire dienstplicht en de uitzonderingspositie van de Jehovah’s getuigen.
08.16 uur in rubriek 'NL Buitenland' een reportage van Roel van Broekhoven over de installatie van de nieuwe machthebber in Soedan generaal Abdur-Rahman Swareddahab.
08.24 uur rubriek 'DPA' waarin berichten van 'Dorrestijns Pers Agentschap' door schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn.

Onderbroken door Ster-Nieuws-Ster.
Tijden bij benadering.
Programma niet afgeluisterd. Beschrijving is gemaakt op basis van programmagegevens.

advertentie