Live vanuit de Centraal Afrikaanse Republiek

Live vanuit de Centraal Afrikaanse Republiek

De situatie in de Centraal Afrikaanse Republiek blijft instabiel en gewelddadig. Na het terugdringen van de Seleka Moslim rebellen die vorig jaar (2013) de macht overnamen in hoofdstad Bangui, waarschuwde de VN vorige maand dat genocide op de loer ligt, omdat sprake is van gerichte haatcampagnes in het land. Ook dreigt een voedselcrisis aldus de VN.
Simone Filippini, algemeen directeur van Cordaid, is deze week in de CAR. Een gesprek met haar vanuit het Afrikaanse land.

Dit fragment is onderdeel van

Bureau Buitenland

De situatie in de Centraal Afrikaanse Republiek blijft instabiel en gewelddadig. Simone Filippini, algemeen directeur van Cordaid, is deze week in de CAR. De Indonesische miljoenenstad Jakarta dreigt onder water te lopen. Alleen het grootste deltaproject ooit kan de stad redden. Jan Jaap Brinkman, waterspecialist van Deltares adviseert de Indonesische regering en antropologe Roanne van Voorst woonde een jaar in een sloppenwijk waar de huizen regelmatig wegspoelen. Een buitenlandpanel vandaag over Syrië en Iran en daarmee ook onlosmakelijk over Rusland. In de studio Arabist Leo Kwarten en VN-deskundige en politiek adviseur Dick Leurdijk.  

advertentie