Reportage vanuit het Europarlement 2: Dennis de Jong

Reportage vanuit het Europarlement 2: Dennis de Jong

En dan het tweede portret in onze serie portretten van de Europese lijsttrekkers.
De kakofonie in het Europees Parlement - een instelling waar maar weinig mensen echt wat van begrijpen. En toch mogen eind deze maand alle 400 miljoen Europeanen hun stem uitbrengen. Van de 751 zetels gaat Nederland er 26 verdelen. 
Als een razende reporter volgde correspondent Tijn Sadée de afgelopen maanden vier parlementsleden, op weg naar de Europese verkiezingen. Hoe wordt het spel in Straatsburg en Brussel gespeeld? En: wat kregen de huidige Europarlementariërs de afgelopen 5 jaar eigenlijk voor elkaar?
Vanavond Dennis de Jong van de SP: hij strijdt voor een socialer Europa, maar zag de afgelopen jaren Europa alleen maar ásocialer worden. Heeft hij gefaald?
Volgende week deel 3, dan over de perikelen binnen de Europese fractie van de PVV.

Dit fragment is onderdeel van

Bureau Buitenland

De situatie in de Centraal Afrikaanse Republiek blijft instabiel en gewelddadig. Simone Filippini, algemeen directeur van Cordaid, is deze week in de CAR. De Indonesische miljoenenstad Jakarta dreigt onder water te lopen. Alleen het grootste deltaproject ooit kan de stad redden. Jan Jaap Brinkman, waterspecialist van Deltares adviseert de Indonesische regering en antropologe Roanne van Voorst woonde een jaar in een sloppenwijk waar de huizen regelmatig wegspoelen. Een buitenlandpanel vandaag over Syrië en Iran en daarmee ook onlosmakelijk over Rusland. In de studio Arabist Leo Kwarten en VN-deskundige en politiek adviseur Dick Leurdijk.  

advertentie