Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Continuïteit + trailer programma. 2 1 58"

- De nieuwsrubriek van Anton de Goede:
De nieuwsrubriek van Anton de Goede, met
- Een gesprekje met de dichteres Hanny Michaelis. Van haar verschijnt een bundel verzameld werk bij Van Oorschot, naar aanleiding van het 40-jarig bestaan van Van Oorschot. In de Balie leest zij voor uit eigen werk naar aanleiding van de opening van de Vrouwenboekenweek.
- Interview met An Dekker van uitgeverij Sara, over het nieuwe literair-feministisch tijdschrift Sarafaan. Dit tijdschrift wordt door Sara uitgegeven. Ook verschijnt binnenkort bij Sara de vertaling van het boek ‘The Bone People’, dat de Bookerprize heeft gewonnen.' (van Keri Hulme)
- Boekhandelaar Jacques Asserman over de biografie van de zaligverklaarde Titus Brandsma (1881-1942). 12‘35"

- Paul Koeck
Paul Aalbers en Boudewijn Buch bezochten de Belgische schrijver Paul Koeck. Paul Koeck is veroordeeld tot een boete van ƒ20.000,- omdat hij in een boek een zelfmoordpassage beschreef die tot herkenning leidde. De vrouw van de man die zelfmoord pleegde spande een proces aan en Paul Koeck werd veroordeeld tot een boete van ƒ20.000,-. Dit is niet in de pers gekomen. Paul Koeck heeft deze affaire toen beschreven in zijn boek 'Gigolo'. 14'

- Albert Verweylezing Gerard Reve, deel 1
Een gedicht van Gerard Reve, gelezen door Anton de Goede. 1'10"
Een samenvatting van de lezing die Gerard Reve afgelopen vrijdag in de Sint Pieterskerk in Leiden hield. Dit is de eerste van vier in de serie Albert Verweylezingen, deze keer onder de titel 'Hoop doet leven'. 14'07"

STER + NIEUWS

Freud-debat
Het tweede uur bevat een samenvatting van het Freud-debat dat afgelopen vrijdag in Paradiso, Amsterdam werd gehouden. De discussie stond onder leiding van Max Pam. Deelnemers aan het debat waren Jeffrey Masson, Anthony Stadlen en de psychiaters A. Van Dantzig en Louis Tas. Vragen kwamen o.a. van Karel van het Reve. 52'34"

Tussen de items live presentatie van Paul Aalbers + muziek.

(uitzending is deels gewist, opname deels afkomstig van geluidscassette van Publieksservice van de VPRO)

advertentie