Het Gebouw

Blok 1 : 07.00-08.30 uur

Het Gebouw

Blok 1 : 07.00-08.30 uur

Eerste blok van Het Gebouw van 4 oktober 1985, met om:

07.14 uur telefonisch interview van Henk van Hoorn met wethouder Van der Pols over de betalingsachterstand van het Gemeentelijk Energie Bedrijf (GEB) in Rotterdam. Het aangescherpte incassobeleid van de gemeente Rotterdam ten aanzien van de betalingsachterstanden bij het GEB begint zij het trager dan verwacht effect te sorteren.
07.17 uur reportage van Peter van der Klugt over het Landelijk Bureau Racismebestrijding met daarin ook een interview met directeur Arriën Kruyt.
07.25 uur rubriek 'DPA' waarin berichten van 'Dorrestijns Pers Agentschap' door schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn.
07.37 uur rubriek 'DPA' waarin berichten van 'Dorrestijns Pers Agentschap' door schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn.
07.40 uur telefonisch interview van Henk van Hoorn met ir. M.A.Th.H. de Wit, adjunct-directeur van de HTS in Heerlen over de kwestie dat de opleiding stages aanbiedt in Zuid-Afrika.
07.45 uur reportage van Jan Chris de Boer over de sollicitatieplicht van bijstandsgerechtigden bij de Sociale Dienst Groningen.
07.52 uur memo door Cor Galis.
08.13 uur in rubriek 'NL Buitenland' een reportage van Djoeke Veeninga over het Israëlische bombardement van 1 oktober op het PLO-hoofdkwartier in Tunesië, als vergelding voor een Palestijnse actie waarbij drie Israëlische toeristen - volgens de PLO waren het Mossad-agenten - werden geëxecuteerd. Met daarin ook een telefonisch interview met Janka Benjemina. [spelling onzeker]

Onderbroken door Ster-Nieuws-Ster.
Tijden bij benadering.
Programma niet afgeluisterd. Beschrijving is gemaakt op basis van programmagegevens.