Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Continuïteit + trailer programma.

- Het boekennieuws van Anton de Goede, met:
- Gesprek met Fred Schmidt van boekhandel De Verbeelding over tentoonstellingscatalogi, o.a. van exposities in het Stedelijk Museum. En over het boek 'Nederlandse fotografen uit de jaren '50', uitg. Fragment.
- Gesprek met Henk Romijn Meijer over zijn boekje 'Toen Reve nog van het Reve was', uitg. Joost Nijssen.
- Henk Romijn Meijer over de overleden Engelse dichter Philip Larkin. Origineel fragment van Larkin die een gedicht voorleest. Bundel 'Gedichten' bij de AP verschenen in vertaling van J. Eijkelboom.
- Gesprek met kookboekenhandelaar Johannes van Dam over het kookboek van Alice B. Toklas, de vriendin van Gertrude Stein. Dit bij SARA verschenen kookboek bevat recepten en anekdotes.
- Adriaan van Dis heeft het Gouden Ezelsoor gekregen. Paul Aalbers spreekt met dhr. Traas van de Fabrikanten Grafische Eindproducten, die de prijs uitreiken.
- De Martinus Nijhoffprijs voor vertalingen is dit jaar aan twee mensen uitgereikt. Een gesprek vertaalster Jenny Tuin (o.a. De naam van de roos).
- Item van Ad Fransen over de boekkunstenaar Kurt Lob, van wie een expositie te zien is van zijn boekillustraties in de UB in Amsterdam.
34'

- het nieuwe boek van Thomas Rosenboom 'Vriend van verdienste'
Fragment gelezen door Anton de Goede uit het nieuwe boek van Thomas Rosenboom 'Vriend van verdienste', uitg. Querido, Amsterdam. 3'
Recensie van Alfred Kossmann over 'Vriend van verdienste'. 6'12"
Recensie van Adriaan Morriën over het 'Vriend van verdienste'. 5'38"

NIEUWS
Continuïteit 0'10"

In dit tweede uur beantwoordt Harry Mulisch live in de studio vragen van luisteraars over allerlei onderwerpen. Ook een (gesprek met H. van Galen Last, columnist in de NRC. Hij schreef over Mulisch n.a.v. de film Gran (??) en schreef over Mulisch’ houding ten aanzien van de Twee van Breda.
Dit uur stond onder leiding van Paul Aalbers.

advertentie