Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Continuïteit + trailer programma. 2'

Het literaire tijdschrift Optima is met een themanummer verschenen over 'drank en letteren'. Ad Fransen praat met de Vlaamse auteur Herman Brusselmans die voor dit themanummer het artikel 'Als ik dronken ben, mijmer ik' schreef. 8'

Auteur Léon de Winter, die altijd bij uitgeverij In de Knipscheer publiceerde zal zijn nieuwe roman 'Kaplan' bij uitgeverij De Bezige Bij laten verschijnen. Ad Fransen spreekt met Léon de Winter, Frank Knipscheer (uitg. In de Knipscheer) en Wim van Beusekom (redacteur van de Bezige Bij). Een gesprek over deze opmerkelijke transfer. 6'40"

Boekhandel 'De verloren tijd' in Amsterdam bestaat twee jaar. Ad Fransen spreekt met de eigenaar Chris Keulemans over de activiteiten van de boekhandel. 5'40"

John Albert Jansen praat met de vertaler van de boeken van Günter Grass naar aanleiding van het verschijnen van het nieuwe boek van Grass 'Die Rottin'. Peter Kaaij zal ook dit boek gaan vertalen. 17'30"

Boudewijn Büch praat met Leo van Maris, vertaler van de dagboeken van Jules en Edmond de Goncourt. Leo van Maris vertaalt speciaal voor Boeken 8 stukken uit het dagboek. Vanavond het eerste stuk over Feydeau. 8'40"

NIEUWS
Het tweede uur is weer 'Live uit de boekenkast van..', deze keer bezoekt Boudewijn Büch Adriaan Morriën.

advertentie