Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Continuïteit + trailer programma. 2'13"

Ad Fransen praat met Marko Fondse. Hij heeft het gedicht De kat van de Griekse dichter Konstantínos Kaváfis vertaald dat pas is gevonden. Het verzameld werk van Kaváfis is verschenen bij Bert Bakker, Amsterdam. 10'14"

Jan Louter en Rob van Olm praten met de dichter Jan Eijkelboom over zijn laatste gedicht Archeologie. 14'12"

Ad Fransen praat met de schilder Freek van den Berg, die de dichter Gerard den Brabander heeft geportretteerd. Een expositie van deze schilderijen is op dit moment in Harderwijk te zien. 15'27"

Boudewijn Büch praat met Leo van Maris die weer een fragment uit de dagboeken van de gebroeders de Goncourt heeft vertaald speciaal voor Boeken. Deze week een stuk over de dood, afl. 3. 10'

NIEUWS
Continuïteit. 0'08"

Ad Fransen heeft Marga Minco één dag gevolgd tijdens haar signeertournee langs diverse boekhandels. Daar signeerde zij het door haar geschreven Boekenweekgeschenk 'De glazen brug'. Ad praat met haar en met mensen die om een handtekening vragen. 24'58"

Ad Fransen praat met Mathijs van Boxtel, auteur van 'De encyclopedie van de domheid'. Het eerste deel van deze encyclopedie verschijnt in april bij de Riba-pers in Amsterdam. 29'20"

advertentie