Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Continuïteit + trailer programma. 2'18"

Vanavond het tweede deel in de serie debuten. Wanda Reisel vertelt over haar debuut 'Jacobi's tocht', verschenen bij Querido, Amsterdam. Ad Fransen praat verder met haar over de verschenen recensies. 9'

J. Slauerhoff schreef twee romans over China : Het verboden rijk en het leven op aarde. Er moest nog een derde volgen maar die is nooit verschenen. De letterkundige W. Blok en Slauerhoffkenner Kees Lekkerkerker reconstrueerde deze derde roman, die nu is verschenen onder de titel Het China van Slauerhoff. John Albert Jansen sprak met W. Blok. (Het China van Slauerhoff-Ned. Letterkundig Museum, Den Haag.) 8'25"

Rob van Olm en Jan Louter praten met Bert Bakker redacteur Vic van de Reijt over de verwerking van manuscripten bij uitgevers. Wanneer wordt een debuut uitgegeven. Verder praten ze nog met Giovanni Ben Versteeg, die al meerdere malen tevergeefs zijn manuscript probeerde te slijten. 21'28"

Leo van Maris vertaalde weer een stuk uit het dagboek van de gebroeders de Goncourt. Deze keer over het salonleven van het negentiende-eeuwse Frankrijk. Boudewijn Büch praat met Leo van Maris. 10'37"

NIEUWS
Continuïteit. 0'08"

Ad Fransen praat met de auteur Jeroen Brouwers naar aanleiding van het verschijnen van zijn biografie over de dichteres Hélène Swarth. (Arbeiderspers, Amsterdam). 55'

advertentie