Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Continuïteit + trailer programma. 1'55"

John Albert Jansen praat met Cor de Bak, samensteller van het boek 'Rotterdam, prozaïsch'. Dit boek bevat verhalen over Rotterdam. Uitgegeven bij Ad Donkers, Rotterdam. 6'22"

In de serie Debutanten vanavond deel 3. Graa Boomsma vertelt over zijn debuutroman 'De idioot van de geschiedenis', uitg. In de Knipscheer, Haarlem. Verder vraagt Fransen zijn reactie op de reeds verschenen recensies. 11'54"

Ad Fransen praat met Jan Ipema die een nawoord heeft geschreven bij de vertaalde dagboeken van de Duitse officier Ernst Jünger. Jünger was in de oorlog officier van het Duitse leger in Parijs. Het Parijs dagboek 1941-1943 is verschenen bij de Arbeiderspers in Amsterdam. 19'41"

Boudewijn Büch praat weer met Leo van Maris, die weer enkele stukken uit het dagboek van de gebroeders de Goncourt vertaalde. 9'19"

NIEUWS
Continuïteit 0'06"

Het tweede uur is geheel gewijd aan Jean-Paul Sartre. Vandaag is het precies zes jaar geleden dat Sartre overleed. En gisteren overleed de schrijfster en levensgezellin van Sartre: Simone de Beauvoir.
Wat is de betekenis van Sartre en wat is zijn invloed? Die vragen stellen Bas Heyne en Juurd Eysvogel aan de filosoof van de Universiteit van Amsterdam: Ger Groot, aan publiciste Ethel Portnoy, aan Prof. Detier van de universiteiten van Brussel en Amsterdam en aan Henk Hillenaar, hoogleraar Moderne letterkunde in Groningen. Bij de Arbeiderspers in Amsterdam verschenen onlangs weer nieuwe publicaties van Sartre, waaronder brieven aan Simone de Beauvoir. 54'42"

De uitzending is gewist; deze opname is afkomstig van een cassette van de Publieksservice van de VPRO

advertentie