Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Continuïteit + trailer programma. 1'50"

Ad Fransen praat met de auteur Louis Ferron, die het libretto voor de opera 'Aan de Wannsee' heeft geschreven. Een opera over Heinrich von Kleist en Henriëtte Vogel , uitgevoerd door het gezelschap Operatie de voormalige Lyrische Komedie. Het libretto wordt uitgegeven door uitgeverij Joost Nijssen. 14'37"

In de serie debutanten vanavond Cees Ruys over zijn debuut 'Een afgedragen huid', uitgegeven door Van Oorschot, Amsterdam. Fransen vroeg hem naar de reeds verschenen recensies. 11'48"

In de serie het laatste gedicht vanavond Judith Herzberg over het gedicht 'Het hart'. Een gesprek van Rob van Olm en Jan Louter met Judith Herzberg. 15'

Vanavond het 8e en laatste deel van de Gebroeders de Goncourt. Boudewijn Büch spreekt met vertaler Leo van Maris. 9'20"

NIEUWS
Continuïteit 0'08"

Het tweede uur Boeken is geheel gewijd aan de documentaire die Leo Siepe maakte over de dichter/schrijver/beeldend kunstenaar Alain Teister, pseudoniem voor Jacques Boersma 1932-1979.
Leo Siepe sprak met : Dirkje Kuik (William D. Kuik) - vriend ; de tekenaar Peter Vos - boezemvriend ; Karel Wieckart - kroegmaat ; Jan Juffermans - ex-criticus ; Ton van Dijk - galeriehouder ; Wim Jens - Neerlandicus.
Fragmenten werden gelezen door Anton IJdo en door de acteur Jacques Commandeur. Commentaar: Astrid Nauta.
Met een Historisch Archieffragment van een optreden van Alain Teister tijdens een Nacht van de Poëzie in Carré in Amsterdam (met Remco Campert).

advertentie