Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Continuïteit + trailer programma. 1'50"

Een gedicht van Frans Vogel. 0'34"
Een interview van Rob van Olm en Jan Louter met de Rotterdamse dichter Frans Vogel. Vogel publiceerde bij kleine uitgeverijtjes. 14'38"

Een gesprek van Ad Fransen met Olf Praamstra over Conrad Busken Huet, de schrijver/criticus die 100 jaar geleden stierf. Olf Praamstra heeft een bloemlezing van werk van Busken Huet samengesteld dat onder de titel 'Tijgergenoegens' is verschenen bij de Arbeiderspers. Verder schrijft hij in het volgende Maatstafnummer over Busken Huet. 18'45"

John Albert Jansen interviewt Lucebert in Berlijn over het feit dat hij dertig jaar geleden in Oost-Berlijn op bezoek was op uitnodiging van Bertold Brecht. 14'40"

NIEUWS
Continuïteit 0'08"

Een programma van Rob van Olm en Jan Louter over de Vlaamse schrijver Filip de Pillecyn. Interviews met o.a. : Maurice de Wilde, samensteller van de BRT serie 'België in de Tweede Wereldoorlog' en bezig met de voorbereiding van een serie over kunstenaars tijdens de bezetting; zijn dochter Lieve de Pillecyn; en met de priester/dichter Anton van Wilderode. Verder een fragment van een lezing van de Pillecyn zelf voor de BRT in 1959.

advertentie