Boeken

Boeken

Literair programma, met achtereenvolgens:

Continuïteit + trailer programma. 2'18"

Ad Fransen spreekt met Frans Kellendonk naar aanleiding van de recensie van Aad Nuis in de Volkskrant van afgelopen vrijdag. In de recensie bespreekt Aad Nuis het nieuwe boek van Kellendonk 'Mystiek lichaam' (uitg. Meulenhoff) en noemt hij Kellendonk een antisemiet. Frans Kellendonk reageert op deze recensie. 12'16"

Ad Fransen praat met de schrijver/journalist (HP) Jan Brokken. Van Jan Brokken is pas verschenen 'De zee van vroeger' (AP). 22'19"

In de serie het laatste gedicht praten Jan Louter en Rob van Olm met de dichter Martin Veldman over zijn laatste gedicht, dat nog geen titel heeft. 13'13"

NIEUWS
Continuïteit 0'08"

Naar aanleiding van de honderdste geboortedag van de Russische dichter Vladislav Chodasevitsj praat John Albert Jansen met de slavist Jan Paul Hinrichs. Hinrichs vertaalde tevens een bundel met acht gedichten van Chodasevitsj voor uitgeverij Gerards in Maastricht. 14'27"

Ad Fransen praat met de gepensioneerde rechter en voormalig lid van de Hoge Raad Huib Drion. Daarna heeft hij zich aan de letteren gewijd. Dat resulteerde in de essaybundel 'Het Conservatieve hart' en in het onlangs bij van Oorschot verschenen 'Denken zonder diploma', een bundeling van diverse artikelen. 39'15"

advertentie